Gemeente voortaan ook te bereiken op WhatsApp

OMMEN – De gemeente Ommen is vanaf vandaag ook te bereiken via de berichtendienst WhatsApp. Inwoners kunnen hiermee door een bericht te sturen eenvoudig, snel en gratis een vraag stellen aan de gemeente. De gemeente Ommen gebruik het nummer 06-15118506 en is altijd bereikbaar. Medewerkers van de Publieksdienst beantwoorden de berichten van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:00.

“De gemeente wil graag beter aansluiten bij de behoeften van de inwoners. Via WhatsApp kunnen inwoners nog makkelijker vragen stellen.” schrijft de gemeente. De vragen kunnen over van alles gaan. Meldingen over de leefomgeving, een vraag over een vergunning, of een afspraak maken voor het verlengen van een paspoort. Voor formele correspondentie wordt WhatsApp uiteraard niet gebruikt.

Om als inwoner te ‘appen’ met de gemeente kan men het nummer 06-15118506 toevoegen als contact in hun telefoontoestel en daarna via de gratis te installeren applicatie WhatsApp een bericht sturen. Het mobiele telefoonnummer is uitsluitend bedoeld voor WhatsApp en de gemeente benadrukt dan ook dat deze niet kan worden gebruikt om te bellen of SMS’en. Mocht iemand de gemeente daadwerkelijk willen spreken kan worden gebeld naar 14 0529. De gemeente zal in de gespreken nooit om privacygevoelige informatie zoals persoonsgegevens of een Burgerservicenummer vragen. Mochten deze gegevens nodig zijn voor de dienstverlening wordt op een andere manier contact opgenomen.

“De gemeente wil het inwoners en ondernemers zo makkelijk mogelijk maken om in contact te komen met de gemeente. WhatsApp is een verdere verbetering van de dienstverlening van de gemeente. Het is een eenvoudige manier om met elkaar in gesprek te zijn. Veel inwoners maken gebruik van WhatsApp op zijn of haar smartphone. De gemeente Ommen sluit graag aan bij deze manier van communiceren.” schrijft de gemeente.