Gemeente, politie en Veiligheidsregio gaan coronamaatregelen strikter handhaven

Ommen – Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt weer toe in Nederland. De toename is een waarschuwing aan iedereen, en het is belangrijk dat de genomen maatregelen nog steeds in acht genomen worden. Vanaf het komende weekend gaat de gemeente Ommen in samenwerking met de politie en de Veiligheidsregio IJsselland strenger optreden tegen overtreding van de coronamaatregelen.

Burgemeester Hans Vroomen roept iedereen op om zich te houden aan de landelijke maatregelen. “Niemand wil weer in de situatie komen zoals we deze een aantal maanden gekend hebben. Daarom gaan we als gemeente, in samenwerking met de politie en de veiligheidsregio nu strenger optreden tegen overtredingen op de maatregelen”, aldus de burgervader. In een brief aan de ondernemers in de gemeente Ommen heeft burgemeester Vroomen om begrip en medewerking gevraagd.

Drukte in Ommen

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft woensdag opgeroepen, nadat bekend is geworden dat het aantal besmettingen afgelopen week is verdubbeld, alert te zijn, de anderhalve meter regel in acht te nemen en drukte te vermijden. Ook de Veiligheidsregio IJsselland, waar de gemeente Ommen onderdeel van is, onderschrijft de noodzaak van striktere handhaving. Aanspreken en waarschuwen van inwoners en gasten geeft niet in alle gevallen voldoende resultaat om de regels in acht te doen nemen.

Optreden

Tot op heden konden de politie, de gemeente en de veiligheidsregio terughouden zijn met het uitdelen van bekeuringen. Door de recente ontwikkelingen is het echter noodzakelijk om strenger op te treden. Hiermee starten politie, veiligheidsregio en gemeente het komende weekend.