Gemeente Ommen verbiedt toegang tot alle sportparken

Ommen – De gemeente Ommen heeft de toegang tot de vier sportparken binnen de gemeente officieel verboden verklaard. Want ondanks dat alle wedstrijden, trainingen en activiteiten van alle clubs en verenigingen zijn afgelast wegens de coronacrisis, waren er de afgelopen dagen toch vaak mensen te vinden op de velden. Veelal jongeren, die daarmee het dringende advies van de Rijksoverheid om thuis te blijven en afstand te houden negeren. Voetbalclubs OZC en OVC ’21, die gevestigd zijn op sportpark Westbroek in Ommen, deden eerder deze week al de dringende oproep om niet te gaan voetballen op de sportvelden. “Het is juist nu belangrijk om de aanwijzingen van onze overheid op te volgen. Voor de gezondheid van onszelf, maar ook zeker voor de kwetsbare mensen in onze omgeving. Dat is de verantwoordelijkheid van al onze leden. Hierbij doen wij ook een beroep op de ouders/verzorgers om deze boodschap duidelijk aan de jeugd mee te geven”, aldus de besturen van beide verenigingen.

Bij de poorten van sportpark Westbroek zijn de verbodsbordjes opgehangen.

Bij de toegangspoorten van de sportparken zijn gisteren geplastificeerde papieren opgehangen met de tekst ‘verboden toegang voor onbevoegden’, met daarbij de verwijzing naar artikel 461 in het Wetboek van Strafrecht. Hiermee kan eventueel worden opgetreden, en riskeert iedereen die zich op dat terrein begeeft een boete. Op het moment zijn de sportparken niet aangemerkt als verboden terrein op grond van de geldende noodverordening. “Maar als gemeente Ommen vinden we het wel belangrijk dat personen niet in groepen bijeenkomen op onze terreinen. Daarom gaan we wel bordjes plaatsen op de vier sportparken in onze gemeente”, verteld gemeentewoordvoerder Nick Lubberman. Met het plaatsen van de Artikel 461 borden kan de politie handhaven, maar volgens Lubberman zal de politie eerst zo veel mogelijk waarschuwen.

Bij de poorten van sportpark Westbroek zijn de verbodsbordjes opgehangen.

Politieagenten surveilleerden de afgelopen dagen veelvuldig en wezen de aanwezigen op hun verantwoordelijkheid. Maar de agenten lieten via social media weten dat deze boodschap meestal aan dovemansoren gericht leek. Jeugdagenten maakten ook een ronde langs jongerenketen om hen op het hart te drukken vooral niet samen te komen. Burgemeester Hans Vroomen roept iedereen op om zich aan de regels te houden. “Het afgelopen weekend hebben we gezien dat er heel veel goed gaat in Ommen, dat mensen zich aan de regels houden. Maar we hebben ook gemerkt dat het, met name voor jongeren, moeilijk is om dat te doen. Het is erg verleidelijk, zo’n leeg veld waar je kunt voetballen met elkaar. En toch mag het niet. Het is belangrijk dat we ons aan de regels houden die gesteld zijn. Je doet dit niet alleen voor jezelf, voor je eigen gezondheid, maar vooral ook voor de gezondheid van anderen. Ik roep ook de ouders op om hun kinderen te helpen de verantwoordelijkheid te nemen die nu van ons allemaal verwacht wordt. Het is niet makkelijk, maar ik weet zeker dat we uiteindelijk door deze moeilijke periode heen komen”, aldus de burgervader.

Bij de poorten van sportpark Westbroek zijn de verbodsbordjes opgehangen.