Gemeente komt ook (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden tegemoet

Ommen – In maart 2020 heeft het kabinet vergaande en langdurige maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Veel instellingen en verenigingen worden hierdoor in hun bedrijfsvoering zwaar getroffen. In navolging op aanvullende maatregelen voor ondernemers heeft de gemeente Ommen nu ook maatregelen vastgesteld voor (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden.

De gemeente Ommen geeft huurders van gemeentelijke panden de mogelijk om het betalen van de huur uit te stellen. Daarnaast kunnen reserveringen van (sport)zalen kosteloos geannuleerd worden. Deze mogelijkheden gelden zolang de landelijke maatregelen van het kabinet rondom de coronacrisis van kracht zijn.

“Activiteiten van (sport)verenigingen en instellingen gaan niet door. Ondertussen moeten veel vaste uitgaven wel gedaan worden. Wij vinden het belangrijk om (sport)verenigingen, instellingen en huurders van gemeentelijke panden enigszins tegemoet te komen in deze moeilijke periode”, aldus wethouder Ko Scheele. Huurders van gemeentelijke panden die gebruik willen maken van deze regeling kunnen contact opnemen met de gemeente om uitstel van betaling aanvragen.

“Momenteel onderzoeken we welke mogelijkheden er nog meer zijn om deze partijen te ondersteunen. Als (sport)verenigingen en instellingen in acute financiële problemen komen kunnen ze altijd contact met ons opnemen. Wij zullen dan per situatie bekijken welke mogelijkheden er zijn om te helpen. Samen komen we deze crisis door!”, aldus de wethouder.