Gemeente gaat gesprek aan over details van afsluiting Vechtkade en Pr. Julianastraat

Ommen – Dat het doorgaande verkeer op de Vechtkade en Prinses Julianastraat wordt afgesloten staat al een jaar vast, daarover heeft de gemeenteraad vorige zomer al een besluit genomen. Over de detailuitwerking van de maatregelen gaat de gemeente nu het gesprek aan met inwoners en andere belanghebbenden.

Meer dan honderd mensen lieten van zich horen tijdens de inloopbijeenkomst. Tweede van rechts verantwoordelijk wethouder Alice van den Nieuwboer.

De gemeente is een samenwerking aangegaan met adviesbureau Movaris voor de uitwerking van het raadsbesluit. Sinds afgelopen voorjaar is de firma bezig met het dossier. Wat het dagelijks bestuur van de gemeente betreft is alles – binnen de door de raad gestelde kaders- mogelijk.

Gisteravond vond de eerste inloopavond plaats in het gemeentehuis. “Tijdens de inloop worden de knelpunten in het centrum toegelicht en laat Movares een indicatie zien van de uitwerking. Dit is het startmoment van de participatie voor de verbetering van de verkeersstructuur in het centrum van Ommen”, zegt verantwoordelijk wethouder Alice van den Nieuwboer.

Zo’n 150 mensen lieten tijdens de bijeenkomst in het gemeentehuis hun standpunten horen over de uitwerking van de geplande beweegbare afsluitingen, en de gevolgen en maatregelen voor de rest van de infrastructuur rondom het centrum en de brug. De opgehaalde informatie zal na afloop terug te vinden zijn op het online participatieplatform.

“Via deze site nodigen we inwoners en andere geïnteresseerden uit om mee te praten over een leefbaar, verkeersveilig en bereikbaar centrum. U kunt op het platform alle informatie rondom dit project terugvinden, uw reacties achterlaten en vragen stellen”, aldus de wethouder. Op de online omgeving is ook een plattegrond waarop iedereen zijn eigen suggesties kan doorgeven.

Ook de lokale politiek mengde zich, met in het midden een afvaardiging van oppositiepartij D66.

Het participatietraject wordt volgende week vervolgd met de eerst werktafel op 12 september. Direct belanghebbenden zoals centrumondernemers en aanwonenden zijn dan uitgenodigd om in gesprek te gaan. Op 19 september is de klankbordgroep aan zet. Daarin zitten onder andere organisaties uit het maatschappelijk veld, scholen en plaatselijke belangen. Een terugkoppeling van deze bijeenkomsten wordt te zijner tijd ook gedeeld op het online platform.

De huidige planning is dat in het tweede kwartaal van volgend jaar een uitgewerkte variant kan worden voorgelegd aan de gemeenteraad.