Geen extra maatregelen in laatste bocht Beerzerweg

OMMEN – De gemeente gaat geen extra maatregelen nemen in de laatste bocht van de Beerzerweg. In één bocht vonden de afgelopen zomer vier ongevallen plaats, drie personenauto’s botsten na uit de bocht te zijn gevlogen tegen dezelfde boom.

Begin juni liep een motorrijder kneuzingen op toen hij recht door de greppel in reed. Op 11 juli kwam een 34-jarige man uit de gemeente Twenterand om het leven. Op de ochtend van 7 augustus raakte een 38-jarige Almelose gewond, en op 20 augustus raakte een 18-jarige vrouw uit Ommen gewond.

Bochtschild bordjes

Na het ongeval van 20 augustus besloot de gemeente in afwachting van een grondige analyse van de ongevallen zogeheten bochtschild bordjes te plaatsen in de betreffende bocht, dit gebeurde dan ook op 21 augustus. “Hierdoor worden bestuurders extra gewaarschuwd voor de bocht. Het blijft de verantwoordelijkheid van de bestuursters om hun gedrag aan te passen aan de feitelijke situatie.” aldus woordvoerster Aly Luth destijds.

Geen extra maatregelen

Het blijft bij de bochtschildbordjes, meldt een woordvoerster van de gemeente desgevraagd. “Het verkeerskundig team van de gemeente heeft met elkaar overlegd en heeft besloten geen verdere actie te ondernemen.” De gemeente vindt het tragisch dat er in zo’n korte tijd meerdere ongevallen hebben plaatsgevonden, maar beschouwt het als toeval.

Bebouwde kom

De eind 2016 verplaatste bebouwde kom grens, inclusief de bebouwde kom borden, worden niet teruggeplaatst naar de oude plek voor de bocht. Vanuit omwonenden en de politieke partij VOV kwam het verzoek om de borden weer terug te plaatsen naar voor de bocht. Maar dat ziet de gemeente niet zitten. “De weg voldoet aan de eisen en dat vinden wij voldoende.”