Gedichten voor tijdens het handen wassen, ‘Weerspiegelen’ komt naar Ommen

Ommen – Op de spiegels in de horeca van Ommen krijgen kunstenaars binnenkort een bijzonder podium. De makers van de schone kunsten krijgen de kans om de spiegels te gebruiken om een ‘20-seconden-tekst’ te publiceren. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20 seconden handen te wassen. Een ‘20-seconden-tekst’, omdat de strijd tegen COVID-19 twintig seconden handen wassen kost.

Luna Wicks wast haar handen voor een spiegel met zo’n tekst. Foto: Weerspiegelen.nl

Het idee komt uit Zwolle, en is een initiatief van Ivar van Veen samen met Arnold Fransen. Daar is het al een succes, en zijn al tientallen spiegels beplakt. Initiatiefnemers Van Veen en Fransen maakten daar met medewerking van de Cibap vakschool voor vormgeving het project mogelijk. Zangeres Cindy Oudshoorn, spoken word artiest Luna Wicks en stadsdichter Jeroen Kraakman omarmden in Zwolle als eersten het project.

De stadsdichter van Ommen, Viviane Rose, wilde dit project naar Ommen brengen en klopte aan bij de gemeente. Die reageerde enthousiast en draagt eraan bij om dit project naar de horeca in Ommen te brengen. Via de website www.weerspiegelen.nl is meer te lezen, en kan men zich aanmelden om een korte tekst in te zenden. De gekozen teksten komen vervolgens met speciale spiegelstickers in de toiletten van diverse horeca in Ommen te hangen.