Gedichten voor tijdens handen wassen te vinden bij 15 Ommer horeca-locaties

Ommen – Op de spiegels bij 15 horecazaken in Ommen zijn sinds kort 20 seconden durende gedichten te vinden. Kunstenaars kregen recent de kans om voor dit bijzondere podium een ’20-seconden-tekst’ te schrijven. Een tekst die raakt, inspireert en motiveert om 20 seconden handen te wassen. Een ‘20-seconden-tekst’, omdat de strijd tegen COVID-19 twintig seconden handen wassen kost.

Viviane Rose wast haar handen terwijl ze haar eigen 20 seconden durende gedicht leest.

Het idee komt uit Zwolle, en is een initiatief van Ivar van Veen en Arnold Fransen. Daar zijn de teksten al langer te vinden en is het een succes. Initiatiefnemers Van Veen en Fransen maakten daar met medewerking van de Cibap vakschool het project mogelijk.

De stadsdichter van Ommen, Viviane Rose, wilde dit project graag naar Ommen brengen en klopte aan bij de gemeente. Die reageerde enthousiast en droeg eraan bij. Samen met hulp van Hans van Lingen van Café de Herberg kon het project naar Ommen worden gebracht.

Sinds begin vorige maand kon men zich online aanmelden en een korte tekst in zenden. In die tijd zijn er volgens Rose vele mooie teksten binnen gekomen. Eerder deze maand zijn de stickers geplakt op de spiegels in de toiletten van de 15 horeca-locaties in Ommen.

Viviane Rose (l.) en wethouder Scheele in een toilet bij De Zon, op de spiegel is haar 20 seconden durende gedicht te vinden.

Het gedicht dat door Rose zelf werd geschreven is te vinden op de spiegels bij Hotel & Restaurant De Zon. Volgens Rose waren zij direct in het begin al enthousiast. Rose gaf samen met wethouder Ko Scheele daar vanmorgen het startschot voor het kunstproject.

Deelnemers en horeca locaties:Cees Zoon – La Laterna
Christa Koning – Restaurant Ekkelenkamp, Grand Café Jipp
Delia Bremer – Restaurant De Vrienden
Erna Bouwhuis – Brasserie Tante Pos
Eva Martens-Zandbergen – Grand Café Jipp
Ineke van Harten – De Veghte
Egbert Hovenkamp II – Resto Oco
Ivar Wakker – Dolce Vita
Jannes Kuik (voormalig stadsdichter Ommen) – Flater
Janny de Groot – Puik
Justin Westera – De Klomp (Vilsteren)
Lilou Kleine Staarman (junior stadsdichter Ommen) – Poolcafé Clees, IJssalon Ekkelenkamp
Osama Alloush – Jipps Pub
Ria Westerhuis – Café de Herberg
Viviane Rose (stadsdichter Ommen) – De Zon