Fly-over bij Varsen open, Varsenerdijk drie weken dicht

Varsen – De nieuwe fly-over bij het knooppunt Varsen is afgelopen nacht opengesteld voor het verkeer. Daarmee is het hoofdwegennet rond de nieuwe aansluiting van de N340 en N348, de aansluiting Balkerweg, en de nieuwe weg tussen de N348 en de rotonde bij de N36 gereed. Het doorgaande verkeer kan door de nieuwe verbinding tussen de N340 en de N36 ongehinderd doorrijden.

De nieuwe fly-over bij het knooppunt Varsen is in gebruik genomen door verkeer.

Werkzaamheden

Nu die verbindingen in gebruik zijn genomen is aannemer VDV vanmorgen ook gelijk begonnen met het ombouwen van de Varsenerdijk nabij het knooppunt. Daarom is de Varsenerdijk op die plek de komende drie weken afgesloten voor doorgaand verkeer. De aannemer is vandaag al begonnen met het verwijderen van de bestaande verkeerslichten.

De aannemer is vandaag direct begonnen met het verwijderen van de bestaande verkeerslichten.

Binnenkort wordt het overbodige asfalt verwijderd, zoals van de inmiddels verdwenen noordelijke op- en afritten. De weg wordt smaller gemaakt, en ook worden nieuwe asfaltwerkzaamheden uitgevoerd. Afsluitend wordt er nieuwe openbare verlichting geplaatst. De huidige planning is dat de werkzaamheden tot en met 23 april duren.

Omleidingen

In die drie weken is de Varsenerdijk, tussen het Broekdijkje en de nieuwe rotonde van de N340, afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer tussen Ommen en Dalfsen wordt omgeleid via Balkerweg. Verkeer tussen Raalte en Zwolle via de N340 wordt omgeleid via de rotonde N36, omdat de op- en afritten bij de Varsenerdijk zijn afgesloten.

De zuidelijke parallelweg is tijdens de werkzaamheden afgesloten ter hoogte van de oprit met de N348. De noordelijke parallelweg blijft tijdens de werkzaamheden wel open. Dit betekent dat de fietsverbinding tussen Ommen en Zwolle in stand blijft. De noordelijke parallelweg wordt ook gebruikt voor landbouwvoertuigen. Tot slot wordt de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten eveneens geborgd. Zij kunnen langs de werkzaamheden rijden via de noordelijke parallelweg.

De aannemer is vandaag direct begonnen met het verwijderen van de bestaande verkeerslichten.

Vechtdal Verbinding

De werkzaamheden bij Varsen zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming op de provinciale wegen N340/N48 Zwolle-Ommen en N377 Lichtmis-Slagharen heeft de provincie Overijssel een pakket maatregelen ontwikkeld. De bouwwerkzaamheden zijn begin 2020 gestart, en het hele project moet eind 2023 afgerond zijn. Meer informatie over het project Vechtdal Verbinding is te vinden op www.vechtdalverbinding.nl.

N48

Tevens wordt binnenkort door Rijkswaterstaat groot onderhoud uitgevoerd aan de N48 tussen de aansluiting met de N36 bij Ommen, en Zuidwolde. Tijdens de werkzaamheden wordt het oude asfalt vervangen voor nieuw stiller asfalt, worden er nieuwe markeringen op het wegdek aangebracht, kabels en leidingen verlegd en delen vangrail geplaatst.

De N48 vanaf Ommen tot de N377 bij Balkbrug is daarom van donderdag 8 april tot zondag 18 april, met uitzondering van het weekend van 10 en 11 april, afgesloten tussen 20:00 en 6:00. Weggebruikers moeten logischerwijs rekening houden met extra reistijd. Het verkeer wordt omgeleid via Hardenberg; over de N377, N343, N34 en de N36.