Fles argon knalt uit elkaar en vliegt door dak hal Vermeerstraat, man gewond

OMMEN – Op het einde van de middag van donderdag 23 augustus is een gascilinder met argon uit elkaar geknald in een de bedrijfshal van Allas Lastechniek aan de Vermeerstraat in Ommen. De bodem en de bovenkant van de fles kwamen door nog onbekende oorzaak los van elkaar. De bodem bleef achter in de hal, de bovenkant schoot weg naar boven, door het dak van de hal.

Een brandweerman controleert het dak waar een deel van de gascilinder zojuist doorheen is gevlogen.

Een man, volgens een woordvoerster van de veiligheidsregio de eigenaar van het bedrijf, raakte zeer ernstig gewond. Alle hulpdiensten kwamen in actie bij de verzorging van de man. Ambulancepersoneel werkte samen met politie en brandweer. De man is na behandeld te zijn voor de hal met spoed per ambulance naar de Isala klinieken in Zwolle vervoerd. Voordat de ambulance vertrok kwam nog een tweede ambulance met spoed ter plaatse. De verpleegkundige uit deze ambulance is in de andere ambulance gestapt en is meegereden om indien nodig te kunnen assisteren.

De verpleegkundige van een tweede ambulance stapte vlak voor vertrek naar het ziekenhuis in bij de ambulance met het slachtoffer om indien nodig te assisteren.

De weg gevlogen gascilinder zou volgens omwonenden in een brede sloot hemelsbreed grofweg 75 meter van de hal terecht zijn gekomen. Enkele brandweerlieden zijn in waadpakken opzoek gegaan in de modderige sloot die tussen de Vermeerstraat en de Pieter de Hoochstraat ligt en vonden hier inderdaad een deel van de fles. Na een snelle controle kwam men erachter dat deze op de achtergebleven bodem paste, de fles bleek in twee├źn gedeeld.

Een deel van de gascilinder werd na een uitputtende zoektocht weer gevonden in een sloot grofweg 75 meter verderop.