Finale van eerste lustrum Vechtdal Crosscompetitie verlopen in Ommerbos

Ommen – Vandaag is het vierde, en tevens laatste, deel van de Prins Sport Vechtdal Crosscompetitie verlopen in Ommen. Het is de vijfde editie van de Vechtdal Crosscompetitie, en daarmee een eerste lustrum. De Vechtdal Crosscompetitie is een samenwerkingsverband tussen Loopgroep Zandstuve uit Vroomshoop, AV Spurt ’88 uit Hardenberg, Loopgroep AG ’85 uit Staphorst en ACO van Elderen uit Ommen. Elke vereniging houdt een crossloop. De crossloop van vandaag werd georganiseerd door ACO Van Elderen uit Ommen. Het parcours in het Ommerbos wordt door de atleten als attractief en uitdagend beoordeeld en voert voor een gedeelte langs de trimbaan en grotendeels door het aanpalende bos. Het is een competitie waar zowel jeugd als volwassenen aan mee kunnen doen.

Op sommige plekken was het parcours erg nat.

Competitie

In oktober vorig jaar begon de competitie met de Oldermeijercross in Hardenberg. In november volgde de Zwarte Dennencross in Staphorst, en begin dit jaar de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop. Om in het klassement te worden opgenomen dienden de deelnemers bij minimaal drie van de vier wedstrijden de finishlijn te hebben gepasseerd. Uiteraard konden lopers die niet deelnemen aan de Vechtdal Crosscompetitie wel deelnemen aan de individuele wedstrijden. Voor slechts 20 euro inschrijfgeld voor volwassenen, en vijf euro voor de jeugd, kon worden deelgenomen aan alle vier wedstrijden. In diverse leeftijdscategorieën werd gestreden voor de winst in de competitie.

Ommen

De jeugd startte vanmiddag als eerste in Ommen. Om 13:00 viel het startschot op de atletiekbaan om vervolgens het bos ‘in te duiken’ voor een 1750 meter lang parcours. Er werd zowel bij de jongens als bij de meisjes gestreden in drie leeftijdscategorieën: tot 9 jaar, 10 tot en met 12 jaar en 13 tot en met 15 jaar. Een kwartier later startte de volwassenen voor de 5 kilometer (4950 meter), en nog eens drie kwartier later vertrokken de deelnemers voor de 10 kilometer (9930 meter). Het parcours is grotendeels onverhard. Bij de volwassenen streden de mannen en vrouwen in de categorieën 16 tot en met 39 jaar, 40 tot en met 49 jaar en 50 jaar en ouder.

Prijzen

Aan het eind van de competitie wachtte de drie hoogst geklasseerde atleten op de vijf en tien kilometer, in elke leeftijdscategorie, een envelop met inhoud. Ook waren er vandaag voor de snelste drie dames en heren per afstand dagprijzen in natura te verdienen, voor de jeugd waren er bekers.