Festival De Vecht gaat door, en slaat haar vleugels uit

Ommen – Het licht staat op groen voor Festival De Vecht. Het kan in de zomer van 2021 weer plaats vinden. Niet alleen in Ommen, maar het slaat haar vleugels ook verder uit in het Vechtdal. Met vijf geslaagde edities van het meerdaagse Festival op de Vecht achter de rug heeft het bestuur het plan opgevat het festival uit te breiden: van Zwolle tot en met Hardenberg. Het uitgebreide festival is samengebracht onder één naam: Festival De Vecht.

In 2019 was de laatste editie van het Festival op de Vecht.

Ommen

Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus vormt de rivier de Vecht het podium voor de meest uitgebreide editie van het festival tot op heden. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus is de aftrap met het vertrouwde festival op de Vecht in Ommen. Op vrijdag 20 augustus is de Kinderdag. Met overdag workshops voor kinderen van 7 -12 jaar, en ’s avonds op het drijvende podium op de Vecht een Bultje musical door de cast van de Beerze Bulten. Waarin ook alle kinderen als echte musicalsterren kunnen meespelen. Vrijdagmiddag wordt er een Ondernemersbijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in het Vechtdal.

Een dag later op zaterdag 21 augustus varen overdag zompen en andere historische boten over de Vecht, met gidsen die het verhaal van de Vecht vertellen. Zaterdagavond vindt dan het Vecht Concert plaats vanaf het drijvende podium op de Vecht. “We kunnen alvast verklappen dat er drie muzikale acts zijn, waaronder Charly Luske & Band, die odes brengen aan drie grote nationale en internationale sterren: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Met een swingende afterparty tot in de kleine uurtjes wordt het festival in Ommen afgesloten”, aldus het bestuur.

Archiefbeeld van het Festival op de Vecht in 2019.

Een belangrijke verandering daarbij is dat het drijvende podium op de Vecht 180 graden wordt gedraaid. Voorheen was dit gericht op Hotel en Restaurant De Zon, maar dit jaar zal de opening op de stad gericht zijn. Het podium komt tussen Grand Café De Veghte en het Paviljoen Ommen te liggen. De tribune en zitplaatsen komen daar recht tegenover aan de Vechtkade. “Samen met de gezamenlijke horeca gaat de organisatie in Ommen er een super mooi feestje van maken aan de Vecht.”

Festival

In de week daarna volgen op vijf verschillende locaties langs de rivier diverse activiteiten, die allemaal onder de paraplu van het Festival vallen. Dichtbij bij met een Koelinair concert bij Erve Vechtdal in Varsen, en een Boerenmarkt op het Landgoed Vilsteren. Wat verder weg staan activiteiten gepland bij de Stuw Vechterweerd bij Dalfsen, De Koppel in Hardenberg en De Luwte in Zwolle.

Alles in de open lucht, waarmee aan de corona maatregelen wordt voldaan. Maar omdat het door de corona pandemie lang duurde voordat het bestuur definitief de knoop kon doorhakken, wordt op dit moment achter de schermen nog hard gewerkt aan het invullen van alle plannen. Het staat in ieder geval vast, dat er van 20 tot en met 29 augustus van alles te doen en te beleven zal zijn langs de Vecht.

Archiefbeeld van het Festival op de Vecht in 2019.

“De eerste uitgebreide editie van Festival De Vecht belooft een enorm mooi spetterend spektakel te worden met tal van activiteiten, waarbij de Vecht en de Vechtregio weer volop in de schijnwerpers worden gezet”, meent het bestuur. Alle informatie komt binnenkort op de nieuwe website van Festival De Vecht te staan. “Houd dat dus in de gaten! Want wat zou het mooi zijn als het publiek massaal komt genieten van de diverse onderdelen van het festival.” Over een paar weken zal die website www.festivaldevecht.nl online gaan, evenals de kaartverkoop.