Festival de Vecht gaat -al zij het aangepast- wel door

Ommen – Met de enigszins onverwachte nieuwe coronamaatregelen die voorlopig gelden tot 13 augustus, moest de organisatie van Festival de Vecht hier en daar wat bijsturen. Maar het festival kan volgens de organisatie wel doorgaan. Met enkele aanpassingen kunnen de corona regels worden nageleefd, en zijn alle activiteiten die onder de festival paraplu vallen coronaproof. Festival de Vecht bestaat dit jaar voor het eerst uit meerdere evenementen, maar aangezien het losse evenementen zijn is het geen meerdaags festival. Ook komt het aantal bezoekers dat per evenement wordt verwacht niet boven de maximaal gestelde duizend uit.

Aanpassingen

De meeste aanpassingen zullen bij het Vecht Concert in Ommen zijn. Publiek mag met de laatste coronamaatregelen niet staan, dus deze plaatsen vervallen. Daardoor komt er wel veel ruimte op het plein aan de Vechtkade vrij, waar dan weer zitplaatsen gecreëerd worden; zodat er toch voldoende plaatsen zijn voor het publiek. Zittend kan er dan veilig genoten worden van het grootse concert op en rond de Vecht.

Archiefbeeld van de laatste editie van het festival in 2019.

 “Met drie live acts, waaronder Charly Luske & Band, die muziek spelen van drie grote nationale en internationale sterren uit de muziekwereld: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael belooft het Vecht Concert weer een sublieme, spetterende muzikale avond te worden op een sfeervolle, unieke locatie”, aldus Joke van Davenhorst van de Stichting Festival de Vecht.

Afterparty

Zoals het er nu naar uitziet komt de Afterparty van het Vecht Concert wel te vervallen, maar duidelijkheid is daar nu nog niet over. “Want wellicht komen er na 13 augustus nog versoepelingen waardoor de Afterparty wel door kan gaan. De organisatie kan snel schakelen, dus als de Afterparty mag, dan wordt dat snel geregeld.” Bezoekers van het Vecht Concert dienen bij binnenkomst aan te tonen dat ze volledig gevaccineerd, negatief getest of immuun zijn. Daarvoor wordt de CoronaCheck-app gebruikt.

Datzelfde geldt ook voor de Ondernemersbijeenkomst voor Festival de Vecht sponsoren en partners. Die staat gepland voor 20 augustus in de grote festivaltent in Ommen met gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel. Ook voor het Landgoed Concert met harpiste Mechteld Karlien de Jongh in het Landgoedcentrum in Vilsteren op 29 augustus gelden dezelfde eisen.

Openlucht

Alle andere onderdelen van het festival, zoals het Lunch Concert op 22 augustus bij Buitenplaats de Luwte in Zwolle, de rondvaarten en wandelingen bij de Stuw Vechterweerd op 27 en 28 augustus, een activiteitenmiddag op 28 augustus bij De Koppel in Hardenberg, de Kinderdag met workshops en jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’ op 20 augustus, de gratis rondvaarten met deskundige gidsen in historische boten in Ommen op 21 augustus, het Picknick Concert met high tea op 28 augustus in Vilsteren, en het Koelinair Concert op 29 augustus bij Erve Vechtdal in Ommen vinden in de openlucht plaats.

Daar hoeft dan geen negatief testbewijs of vaccinatiebewijs getoond te worden omdat het kleinschalige activiteiten zijn, en er voldoende afstand gehouden kan worden. De organisatie van Festival de Vecht zet zich volop in om alle onderdelen van het festival aangepast aan de coronamaatregelen door te laten gaan, en hoopt dat er van 20 tot en met 29 augustus veel publiek komt genieten op de diverse locaties. Gaat er onverhoopt toch iets niet door, dan ontvangen mensen hun geld terug. Voor meer informatie en kaartverkoop zie: www.festivaldevecht.com.