Festival De Vecht brengt in augustus bruisende evenementen in heel Vechtdal

Ommen – De zevende editie van Festival De Vecht die komend augustus op de kalender staat, brengt van Zwolle tot en met Hardenberg weer een gevarieerd aanbod aan evenementen. Van concerten tot een muzikale fietstocht, van vaartochten over de Vecht tot markten met streekproducten. Er is van alles te doen op unieke locaties langs de Vecht. Voor jong en oud, en veelal in de weekenden.

Het bestuur heeft zin in de zevende editie van het Festival De Vecht, dat opnieuw haar vleugels uitslaat over het hele Vechtdal.

Want de Vecht, die staat centraal bij het Festival De Vecht. Zowel bestaande als nieuwe culturele activiteiten die verband hebben met de Vecht worden aan elkaar gekoppeld. “Door de krachten te bundelen zetten we de Vecht en het Vechtdal op de kaart”, zegt de organisatie. De activiteiten staan op eigen benen, en het Festival De Vecht staat als paraplu boven de diverse programmaonderdelen, en zorgt onder meer voor gezamenlijke marketing en publiciteit.

Op grondgebied van Ommen zal onder andere op 14 augustus bij het Landgoedcentrum in Vilsteren een concert zijn van klassiek pianiste Marlies du Mosch. Twee weekenden later is er in de open lucht bij de sluis bij Vilsteren een concert, waar Herberg De Klomp voor de nodige versnaperingen zorgt. Daar wordt de muziek verzorgd door het vintage jazz Dupa Trio.

Een dag later zullen in de omgeving van Ommen twee fietsroutes -van 15 of 18 kilometer- worden uitgezet, die langs de mooiste plekjes van de gemeente voert. Op drie stoplocaties worden de deelnemers onthaald met een versnapering en met muziek. In Hardenberg en Dalfsen staat ook het nodige op de planning in de maand augustus.

Het grote concert -dat de eerdere edities altijd drijvend op de Vecht in Ommen plaatsvond- vindt dit jaar plaats op Landgoed Holthagen in Zwolle, dat wordt omgetoverd tot festivalterrein. Met een foodtruck, streekproducten markt en drie spectaculaire live bands: Wouter Hamel Trio, de Leonard Cohen Revival Band en Shebop met Linda Westera. Volgend jaar zal het weer de beurt zijn aan Ommen.

De organisatie van het Festival De Vecht werkt nauw samen met onder andere de betrokken gemeentes, de provincie en lokale en regionale bedrijven, verenigingen en sponsoren. Meer informatie over de verschillende activiteiten, en de verkoop van kaarten, is te vinden op de website: www.festivaldevecht.com.