Felicitaties voor diamanten bruidspaar Van der Kooij-Bergman

Ommen – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Van der Kooij-Bergman vanmiddag gefeliciteerd met hun diamanten huwelijksjubileum. 29 november vorig jaar was eigenlijk de heugelijke datum waarop het 60 jaar geleden was dat Peter van der Kooij en Ineke Bergman in het huwelijk traden. Maar door de coronasituatie op dat moment kon het bezoek destijds niet plaatsvinden.

De inmiddels 83-jarige Peter en Ineke kwamen voor het eerst in elkaars leven tijdens de hongerwinter van 1944, toen ze naar dezelfde kleuterschool gingen in het westen van het land. Peter werd geboren in Den Haag, en Ineke zag het levenslicht in Rijswijk. Rond 1960 kwamen de twee negentien jarigen elkaar weer tegen, en sloeg de vonk over. Na zo’n twee jaar verkering te hebben gehad werd in november 1962 voor de wet getrouwd in Rijswijk; en in januari 1963 werd het huwelijk in de kerk bezegeld.

Peter werkte na de middelbare school enkele jaren als CD-PTT’er, en volbracht zijn dienstplicht bij de Koninklijke Marechaussee in Harderwijk. Hij vestigde zich daarna in de schilders branche. Peter bracht het familie-schildersbedrijf onder in een holding, en voerde daar jarenlang de financiële directie van. Behalve het schildersbedrijf omvatte die holding ook een glashandel en een auto- en meubelspuiterij.

Ineke had haar start bij het Ministerie van Oorlog, en was daarna nog jarenlang werkzaam in de verzekeringen. In 1976 kocht het paar een vakantiewoning op bungalowpark Juniperus aan de Emslandweg in Ommen. Het verblijf beviel zo goed dat werd besloten om er permanent naar te gaan verhuizen, en met een mooi uitzicht wonen ze er volgens eigen zeggen nog altijd ‘echt heerlijk’.

Het paar is zeer betrokken bij de Tennis Club Ommen. Behalve er zelf nog af en toe te tennissen, zetten ze zich er gedreven in als vrijwilligers. Zo zijn er de toss-ochtenden van Peter, en wordt de organisatie van het Soeptoernooi (met Inekes beroemde soep) door het stel voor rekening genomen. Peter was ook lange tijd bestuurslid van de club, en kreeg in 2020 de vrijwilligerspluim van de vereniging.

Het huwelijk werd gezegend met een dochter en een zoon, en inmiddels ook met een kleindochter en kleinzoon.