Felicitaties voor diamanten bruidspaar Roddenhof – Pannen

Ommen – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Roddenhof – Pannen vanmiddag gefeliciteerd met hun diamanten huwelijksjubileum. Komende maandag is het 60 jaar geleden dat Mannes Roddenhof en Jannie Pannen in het huwelijk traden. Mannes werd geboren in Dalmsholte en Jannie in Besthmen. Tijdens het fietsen op een zondagmiddag ontmoette de tieners elkaar nabij de Besthmenermolen; vlak bij het huis van Jannie. Na ruim drie jaar verkering werd er op woensdag 18 oktober 1961 getrouwd in het gemeentehuis en in de Hervormde Kerk.

Na het trouwen woonde het stel kort op het erf bij het ouderlijk huis van Jannie. Daarna werd er nog even gewoond aan de Wethouder Paarhuisstraat, alvorens werd verhuisd naar de Evertsenstraat. Daar woonde het stel 53 jaar. Drie jaar geleden werd er verhuist naar een klein stukje verderop, naar een aanleunwoning aan de westzijde van De Brug. Daar wonen ze in een mooie gelijkvloerse woning, en krijgen ze af en toe wat hulp.

De inmiddels 81-jarige Mannes begon met werken bij boer Verbeek in Dalfsen. Daar werkte hij ruim vier jaar, voordat hij zijn dienstplicht volbracht bij de landmacht. Na de dienst ging Mannes aan het werk bij Ten Cate in Nijverdal. Alvorens terecht te komen bij Plastiform in Ommen. Daar begon hij bij het bedrijf in de Wolfskuil, en verhuisde later mee naar de Nieuwelandstraat.

Na er 36 jaar als meubelmaker te hebben gewerkt, ging Mannes met 60-jarige leeftijd in de VUT. Als hobby mocht Mannes graag bezig zijn met het kweken van onder meer kanaries. Nu doet hij af en toe nog wat werk bij een schoonzoon, door er de varkens te voeren. De nu 80-jarige Jannie deed altijd het huishoudelijke werk. Ze is creatief en mag graag haken en breien.

Het paar kreeg vijf kinderen; vier dochters en één zoon. Inmiddels zijn er maar liefst veertien kleinkinderen, en alweer drie achterkleinkinderen. Het vierde achterkleinkind kan elk moment op de wereld komen. Beide zijn onwijs trots op de nakomelingen. “Ze doen zoveel voor ons. We hebben echt een geweldig gezin”, zegt Jannie.