Felicitaties voor diamanten bruidspaar Hamhuis-Vos

Ommen – Burgmeester Hans Vroomen heeft Henk Hamhuis en Stien Vos vanmiddag gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijksjubileum. De inmiddels 85-jarige Henk werd geboren in Hardenberg, en de 82-jarige Stien in Zwolle. Het stel ontmoette elkaar bij een begin avond voor jeugd van de Gereformeerde Kerk in Hengelo. Na vier jaar verkering trouwde het stel op 18 november 1960 in het stadshuis van Hengelo en in de kerk. Er was destijds weinig woonruimte, dus werd er voor twee jaar ingetrokken bij een oudere vrouw.

Burgemeester Hans Vroomen liet de twee zijden van de ambtsketen zien aan Henk Hamhuis en Stien Vos.

Toen Henk zijn diploma haalde bij de Hogere Textielschool in Enschede kreeg hij een baan bij de Nederlandsche Katoen Spinnerij in Hengelo, en kon er worden ingetrokken in een flatwoning. Stien werkte als verpleeghulp bij bejaardencentrum Huize Avondrust in Hengelo, en daarvoor ook nog een tijdje bij een psychiatrische inrichting in Ermelo.

Burgemeester Hans Vroomen kwam zijn felicitaties overbrengen aan Henk Hamhuis en Stien Vos.

Toen de spinnerijen in Nederland op hielden te bestaan emigreerde Henk en Stien in 1968 naar Zuid-Afrika. Met zijn goede opleiding kon Henk daar nog aan het werk. Zeven jaar werd er in de oostelijk gelegen stad Mooirivier gewoond, alvorens weer terug te keren naar Nederland. Stien werkte toen nog een paar maanden als nachtzuster. Henk ging aan het werk bij de plastic fabriek van Stempher in Rijssen. Toen Henk bijna 65 jaar was ging hij met de VUT.

De afgelopen twee en half decennia woonde het paar aan de Reigerstraat in Ommen. Afgelopen augustus werd er een stukje verderop ingetrokken in een appartement in Zorgcentrum Nijenhaghen. Het stel kreeg zes kinderen; drie dochters en evenveel zonen. Inmiddels zijn er acht kleinkinderen, en vier achterkleinkinderen. Als het weer kan, en de portemonnee het toe laat, wil het paar nog graag een feestje organiseren.