Felicitaties voor diamanten bruidspaar Hallink-Dogger

Ommen – Burgemeester Hans Vroomen heeft het bruidspaar Hallink-Dogger vanmorgen gefeliciteerd met hun diamanten huwelijksjubileum. Het is vandaag 60 jaar geleden dat Jan Hallink en Lien Dogger in het huwelijk traden. Jan werd geboren in het buitengebied van Lemele, en Lien komt uit het buitengebied van Den Ham.

De sinds afgelopen maandag 87-jarige Jan, en de inmiddels 84-jarige Lien ontmoette elkaar bij de Steile Oever; daar in het Eerderbos tussen Ommen en Den Ham kwam de jeugd vroeger samen. Het was toen ‘gelijk raak’ volgens Jan, en na vier jaar verkering werd er op vrijdag 21 september 1962 getrouwd bij het gemeentehuis en de kerk in Den Ham.

Tot het trouwen werkte Lien een jaar of vijf als kraamverzorgster in de regio, en stond bij heel wat baby’s aan de wieg. Na het trouwen ging het paar wonen in Lemele. Enkele jaren na de geboorte van hun dochter werd Lien in 1972 als kosteres en gebouwbeheerster bij de Hervormde Kerk in Lemele gevraagd, en werd er verhuisd naar de nabijgelegen kosterwoning. Dit werk deed ze tot 1995.

Jan werkte vanaf jongs af aan bij de textielfabriek Ten Cate in Nijverdal, en dat was ook zijn enige werkgever. Na decennia daar gewerkt te hebben kon hij zo’n 30 jaar geleden met pensioen gaan. Het bruidspaar kreeg één dochter, die bij toeval vorige week haar eigen 25-jarig huwelijksjubileum vierde. Eerder dit jaar trouwde de enige kleindochter; en er is ook nog één kleinzoon.

Het paar woonde op verschillende plekken in Lemele, maar in verband met wat gezondheidskwaaltjes woont het paar sinds afgelopen voorjaar met veel plezier in Zorgcentrum Oldenhaghen. In de recreatiezaal aldaar werd vanmorgen gebak geserveerd, en werd zelfs de bewaarde ‘bruidsjapon’ ten toon gehangen.