Felicitaties voor diamanten bruidspaar De Boer-Veurink

Dalfsen/Witharen – Henk de Boer en Jenny Veurink vieren vandaag hun diamanten huwelijksjubileum. De inmiddels 85-jarige Henk en 80-jarige Jenny ontmoette elkaar tijdens het stappen in Ommen. Na zo’n 5 jaar verkering te hebben gehad trad het stel op vrijdag 25 september 1959 in het huwelijk. Henk is geboren en getogen op een boerderij in Witharen. Op deze ouderlijke boerderij woont hij nog steeds, samen met zijn in Arriën geboren echtgenote. Wethouder Ko Scheele kwam het echtpaar vanmiddag feliciteren bij trouwlocatie Onder Ons in Dalfsen, hier houden zij ook hun jubileumfeest met vrienden en familie.

Wethouder Ko Scheele (l.) kwam Jenny Veurink (m.) en Henk de Boer (r.) vanmiddag feliciteren in Dalfsen.

Henk werkte zijn hele leven op de boerderij. Hij hield daar hoofdzakelijk koeien, en later ook wat varkens. Jenny hielp wat op de boerderij, en deed de huishouding. Het stel kreeg een zoon en dochter, en heeft inmiddels ook vijf kleinkinderen. Toen Henk zo’n 20 jaar geleden met pensioen ging heeft geen van zijn kinderen de boerderij doorgezet. Op het moment heeft Henk nog een stuk of zes paarden, een grote passie van hem van jongs af aan. Hij is dan ook nog altijd actief, zo’n vier maand terug heeft hij zijn trekker nog ingeruild voor een andere. Jenny is na een ongeluk wat minder mobiel geworden, maar fietst elke dag nog een uur met een stoelfiets. Verder leest en puzzelt ze graag. Ze is voor haar leeftijd ook heel modern qua muziek en kleding, en gaat nog regelmatig met haar kleinzoon winkelen. Ook met haar dochter gaat ze nog geregeld de hort op voor een kopje koffie.

Het stel is niet van de vakanties en verre reizen, maar geniet vooral van de kleine dingen en hun kleinkinderen, gewoon gezellig samen zijn met zijn allen. Het stel woont aan een doodlopende zijweg van de Balkerweg, en het is er altijd een ‘zoete inval’ geweest met aanloop. De deur staat altijd open om een kopje koffie te komen drinken. De familie Boer maakt altijd tijd voor iedereen, en is in Witharen bekend om hun hartelijkheid.