Felicitaties voor briljanten echtpaar Tempert – Van Goor

Lemele – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Tempert-Van Goor vanmiddag gefeliciteerd met hun briljanten huwelijksjubileum. Albert Jan Tempert en Jantje van Goor traden vandaag 65 jaar geleden in het huwelijk. Ze kenden elkaar al vanaf de lagere school. Toen ze begin twintig waren trouwde het paar na twee jaar verkering in de kerk. Jantje werd geboren in Zuidwolde, in een gezin van vier kinderen; waarvan zij de derde is. Albert Jan werd geboren in Lemele in een gezin met drie zussen, hij was de tweede op rij.

In de ouderlijke boerderij van Albert Jan aan het Zandeinde in Lemele woont het paar ondanks de toch al respectabele leeftijd van 87 nog steeds. Komende zaterdag viert ‘Jannie’ -zoals Jantje doorgaans wordt genoemd- haar 88ste verjaardag, en komend oktober hoopt Albert Jan die leeftijd te bereiken.

Albert Jan was voor zijn pensioen melkveehouder op de boerderij waar hij werd geboren. In het jaar 2000 droeg Albert Jan de boerderij over aan zijn oudste zoon Gerrit. Omdat er geen verdere opvolger werd gevonden zijn de laatste koeien zo’n anderhalf jaar geleden verkocht. Iets wat Albert Jan nog altijd jammer vindt. Ze mogen beiden graag puzzelen, en Albert Jan mag graag fietsen.

Het paar kreeg twee zonen en een dochter. Inmiddels zijn er vijf kleinkinderen, en maar liefst tien achterkleinkinderen. Als het weer mogelijk is komt er wellicht nog een feestje met kinderen en kleinkinderen.