Felicitaties voor briljanten bruidspaar Middag-Euverman

Beerzerveld – Wethouder Bart Jaspers Faijer heeft het echtpaar Middag-Euverman vanmiddag gefeliciteerd met hun briljanten huwelijksjubileum. Het is vandaag 65 jaar geleden dat Dries Middag en Minie Euverman in het huwelijk traden. Dries werd in Beerzerveld geboren, en Minie in Bruchterveld. Beide als de jongste telg in gezinnen van respectievelijk 13 en 10 kinderen. In hun jonge jaren hielpen ze beide hun vaders op de boerderij.

De nu 89-jarigen leerden elkaar kennen op een Jennechiesmarkt in Hardenberg. Na twee jaar verkering werd er op vrijdag 26 juli 1957 getrouwd in het gemeentehuis van Hardenberg, en bij de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Mariënberg. Dries deed zijn dienstplicht bij de ‘parate hap’ in Assen, en ging daarna aan het werk bij Stork in Hengelo.

Daar werkte hij 36 jaar, tot hij op 60-jarige leeftijd met de VUT ging. Minie werkte 16 jaar in de gezinszorg, onder andere in Den Ham, Vroomshoop, maar ook in Beerzerveld. “Een mooie tijd. Ik wou dat ik nog zo jong was, dan deed ik het weer opnieuw”, blikt ze terug.

Na het trouwen werd er tijdelijk gewoond op het ouderlijk erf van Dries, en kort in een duplexwoning aan de Kloosterdijk. Eind 1959 werd een woning aan de Westerweg betrokken, met aan de overkant van die weg het kanaal Almelo-De Haandrik. Het paar woont er nog steeds met veel plezier. “We hebben uitzicht alle kanten op. Schepen, auto’s en kinderen op de fiets”, zegt Dries.

“Als je ergens in de bouw zit zie je niks meer. Soms zien we reeën en hazen. Ooievaren vaak ook, maar die hebben het nest dit jaar niet gekozen.” Achter de woning is een grote tuin, die piekfijn wordt bijgehouden. Met een groentetuintje, maar ook appelbomen en bessenstruiken.

Het huwelijk werd gezegend met drie zonen en één dochter. Inmiddels zijn er 11 kleinkinderen, en drie achterkleinkinderen.