Felicitaties voor 100-jarige mevrouw Meijer-Broekhuisen

Ommen – Ommen heeft er een nieuwe eeuweling bij. Het is vandaag 100 jaar geleden dat mevrouw Rina Meijer-Broekhuisen werd geboren. Om Rina en haar familie met dit heugelijke feit te feliciteren kwam burgemeester Hans Vroomen vanmorgen zijn felicitaties overbrengen.

Rina werd geboren in Kampen, en had één broer. Toen ze begin twintig was werkte Rina een paar jaar als juf op een kinderschool. Dat deed ze tot haar trouwen in 1948. Het echtpaar kreeg twee kinderen, en ging vaak met het gezin kamperen in het buitenland.

Met een nicht maakte Rina ook verre reizen in de zomers, zelfs tot in de Sovjet-Unie achter het IJzeren Gordijn. In 1971 kwam Rina naar Ommen, waar ze twee jaar later weduwe werd. Ze heeft veel vrijwilligerswerk gedaan, waaronder voor het Rode Kruis. Verder deed zo tot op hoge leeftijd aan volksdansen, en mocht ze vroeger graag zwemmen.

Rina heeft drie kleinkinderen, en inmiddels zeven achterkleinkinderen. Sinds eind 2020 woont ze in De Hoekstee, voor een stukje extra zorg. Daar zit Rina met mooi weer graag buiten, en kan ze lekker kletsen met de andere bewoners. Ze geniet er van de georganiseerde activiteiten, zoals een spelletje sjoelen of de gymnastiek.