FC Ommen gaat voor zwart, blauw en geel

Ommen – FC Ommen heeft vanmorgen haar nieuwe logo, kleuren en tenue gepresenteerd. De leden van voetbalclubs OVC’21 en OZC, inclusief die van gezamenlijke jeugd JCO, mochten in twee stemrondes de kleuren en het tenue kiezen. De meerderheid besliste: zwart, blauw en geel zullen de hoofdkleuren worden van de nieuwe voetbalvereniging FC Ommen, onder welke vlag men vanaf 1 juli gezamenlijk en verenigd verder gaat.

‘Naam, logo en kleur’

In de achtergrond was de werkgroep ‘Naam, logo en kleur’ in overleg met de Stuurgroep naast de besluitvorming over de naam al een tijd bezig met het voorbereiden van diverse opties aan kleuren en tenues. Naar aanleiding van de goed verlopen stemprocedure rondom de fusie werd besloten dat ook de tenues en kleuren op eenzelfde democratische wijze gekozen konden worden. In de eerste stemronde mochten de leden de shirts van zes ontwerpen terugbrengen naar twee ontwerpen. Om uiteindelijk gisteren in een tweede stemronde de kleurlijn en het tenue definitief te kiezen.

Zwart, blauw en geel

De stemming van gisteren was overduidelijk. Van de 687 uitgebrachte stemmen, kozen 421 leden -goed voor 61,3%- voor ‘tenue C’, het tenue dat overwegend zwart is met een brede blauw baan met daarnaast gele banen. De blauwe en gele banen verwijzen subtiel naar de kleuren uit het stadswapen van Ommen en de kleuren van OVC’21 en OZC. “Desalniettemin straalt dit tenue iets compleet nieuws uit wat past bij deze nieuwe vereniging met ambitie”, aldus het bestuur.

FC Ommen

In hetzelfde tijdsbestek als het ontwerpen van de kleding- en kleurlijnen is er hard gewerkt aan het ontwerpen van het clublogo, waarvan al versies voorbijkwamen op de diverse tenues. De besturen van OVC ’21 en OZC hebben afgelopen week gezamenlijk het nieuwe logo vastgesteld. Daarbij zijn nu ook de gekozen kleuren verwerkt in het logo. De leeuw kwam al voor in het logo van JCO, in het wapen van Ommen en nu dus ook prominent in het logo van FC Ommen.