Familie Schuttert pakt weer volop uit met CSI Ommen

Stegeren – Na een jaar afwezigheid in 2020 en een afgeschaalde editie in 2021, wordt er weer volop uitgepakt bij De Driehoekhoeve in Stegeren. De familie Schuttert kan eindelijk weer als ‘vanouds’ paardensportevenement CSI organiseren. Met internationale deelnemers, veel publiek en gezellige feestavonden, maar ook met nieuwe toevoegingen aan het programma.

Het meerdaagse evenement ging afgelopen dinsdag van start, met wedstrijden voor jonge paarden en landelijk ruiters, en vervolgde dit gisteren met de eerste internationale proeven in de avond dressuur; een nieuw onderdeel. De andere nieuwe elementen hebben met de springsport te maken.

Zoals vanouds blijft het Puissance op vrijdagavond, waarbij paarden een hoge muur te springen krijgen. “Op zaterdagavond hebben we een nieuwe springrubriek: Speed en Muziek. Een jachtparcours, dat gaat spectaculair worden. Vooraf hebben we onze veiling en dit keer niet alleen veulens”, blikt Hendrik-Jan Schuttert vooruit.

“We gaan in samenwerking met de Prinsjesdag Veulenveiling acht springveulens veilen en vier vijf- en zesjarige springpaarden van onszelf. Ik heb tijdens ons concours altijd vraag naar goede jonge paarden en dit is een mooie kans om ze aan de ruiters te laten zien.” 

Verder staat er voor de zondagmiddag een nieuwe show op de kalender, met geiten, honden én paarden. Het bezoeken van CSI Ommen is het volgens de organisatoren op alle fronten waard. “We merken dat de organisatiekosten met wel 10 tot 20% gestegen zijn en dat is best even slikken, maar we krijgen weer veel steun van de sponsoren en provincie.”

“Daardoor kunnen we toch weer een bijzonder evenement neerzetten”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert. Samen met zijn broer Frank Schuttert zal hij ook zelf weer aan de start verschijnen.