Enthousiaste kinderen maken tijdens sportinstuif kennis met nieuwe sporten

Ommen – Vanmiddag werd in het kader van de Nationale Sportweek en vanuit ‘Samen Fitter Verder!’ een sportinstuif georganiseerd in sporthal De Carrousel. Tijdens die Sportinstuif konden basisschoolkinderen uit de groepen 3 tot en met 8 kennis maken met verschillende sporten.

De kinderen warmden op door te dansen.

75 kinderen waren vanmiddag aanwezig in de nieuwe sporthal bij De Carrousel, en werden ingedeeld in groepjes. Zo gingen ze langs bij de 5 activiteiten die werden aangeboden door sportcentrum Emsland, Crossfit Ommen, ACO van Elderen, Tennis Club Ommen en WijZ welzijn. Studio 85 was aanwezig om de enthousiaste kinderen op te warmen met een leuke openingsdans.

De activiteit werd aangeboden in de Nationale Sportweek. Die vindt plaats van vrijdag 18 september tot en met zondag 27 september. Het thema dit jaar is net zoals afgelopen jaar ‘Sport doet iets met je’. “We willen met deze NOC * NSF Nationale Sportweek zo veel mogelijk mensen inspireren om een leven lang te genieten van plezier en sport”, aldus combinatiefunctionaris sport Nienke Weijdeman van de gemeente Ommen.