Energiebijeenkomst werpt eerste vruchten, bewoners Dante gaan koophuizen verduurzamen

OMMEN – De eerste Energiebijeenkomst in Ommen heeft zijn eerste vruchten afgeworpen. Een enthousiaste groep mensen in de Dante heeft besloten om gezamenlijk hun koophuis te verduurzamen. Zij worden hierin ondersteund door Buurkracht. Buurkracht brengt inwoners van buurten bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Het is een maatschappelijk initiatief dat de gemeente Ommen van harte ondersteunt.

Energiebijeenkomst

Halverwege juni werd de eerste bijeenkomst georganiseerd in de Carrousel. De informatieavond werd georganiseerd om inwoners verder te helpen en uit te leggen dat verduurzamen eenvoudiger en goedkoper is wanneer buurtbewoners dit samen doen. Er wordt later dit jaar nog een tweede bijeenkomst georganiseerd.

Buurtbegeleider Eline Liezen verteld over Buurkracht.
Buurtbegeleider Eline Liezen verteld over Buurkracht.

Krachten bundelen

De bijeenkomst in Ommen werd georganiseerd door Buurkracht en het Energieloket West-Overijssel. Het Energieloket West-Overijssel is een initiatief van de gemeenten Ommen, Dalfsen, Hardenberg, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Staphorst en Deventer. Waar Buurkracht er is om de kracht van de groepen te bundelen, is het Energieloket er om de individu te adviseren bij energiebesparing en verduurzaming van koopwoningen.

Aansluiten

De groep in de Dante heeft nog niet vastgelegd op welk gebied de verduurzaming plaats gaat vinden. Buurgenoten die nog graag mee willen doen kunnen zich nog aanmelden. Zij kunnen zich melden bij Eline Liezen, zij is buurtbegeleider in Ommen en te bereiken via eline@buurkracht.nl. Meer informatie is te vinden op de website van Buurkracht en van het Energieloket West-Overijssel.