Eerste Wielerronde van Ommen krijgt passend vervolg

Ommen – De Stichting Wielerronde Ommen heeft de tweede Besthmenerberg Wielerronde van Ommen gepland op zaterdag 29 augustus 2020. De wielerronde wordt gereden over hetzelfde parcours als de eerste editie van afgelopen zomer. Wijziging ten opzichte van een jaar eerder is dat het startschot iets later in de middag zal vallen. Kort na de eerste editie werd door het stichtingsbestuur een evaluatie gehouden. Daaruit kwam naar voren dat de winkeliers het lastig vonden dat het centrum de gehele middag afgesloten was.

In de zomer van 2019 werd voor het eerst sinds jaren weer een wielerronde georganiseerd in Ommen.

Het bestuur heeft dit signaal opgepakt en besloten het parcours pas vanaf 17:00 uur af te sluiten. Omstreeks 17:45 uur wordt gestart met de dikke bandenrace, bestemd voor kinderen van 7 tot 14 jaar. Omstreeks 18.15 uur is de start van de fun klasse voor recreanten. Voorafgaande aan het hoofdprogramma is een koers gepland met oud-wielrenners, waaronder deelnemers aan de Tour de France. Na deze koers volgt het klapstuk, een koers met eliterenners, amateurs en beloften.

Wielercafé

Op vrijdag 21 augustus, in de week voor de ronde, wordt in café-restaurant Flater om 20:00 uur een wielercafé gehouden. Rob Kleinsman, ex-wielrenner en presentator bij de Tour de France, is dan zeker van de partij. Presentator van dit wielrenforum is Meine Seinen, koersdirecteur van het Profspektakel van Steenwijk en verdienstelijk amateurrenner.