Eerste lustrum editie Festival op de Vecht pakt uit

Ommen – Vanaf vanavond tot en met zaterdag vormt de Vecht bij hotel en restaurant De Zon de sfeervolle setting voor de vijfde editie van het driedaagse Festival op de Vecht, het eerste lustrum. Plaats van handeling is net zoals eerder een groot drijvend podium op de Vecht. De jubileum editie van het festival werd vanavond op spectaculaire wijze afgetrapt met de Eighties Night. Een gevarieerde mix van de popkoren Vocalicious uit Ommen, S(w)ingtime uit Dedemsvaart en X-Cream uit Balkbrug begonnen met een ‘trip down memory lane’. De koren zongen bekende muziek uit de jaren 80. De avond werd afgesloten met een tribuut aan één van de succesvolste rockbands ooit; Queen. De coverband ‘Queen Forever’ speelde de sterren uit de hemel met de wereldhits van de legendarische Engelse band. Ook een David Bowie impersonator maakte zijn opwachting tijdens Under Pressure.

Kinderdag

Morgen is het de Kinderdag, die wordt georganiseerd in samenwerking met camping De Beerze Bulten. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar zijn er op de oevers van de Vecht overdag allerlei workshops. De kinderen leren een lied of dans, werken mee aan een decor of een kostuum voor de Jeugdmusical waar ze ’s avonds als echte musicalsterren in mee mogen doen. De musical ’Bultje en het Spookslot’ wordt samen met de professionele musicalcast van de Beerze Bulten opgevoerd op het drijvende podium.

Ondernemers

Terwijl de jongelingen zich op de Vechtoevers vermaken is in hotel De Zon de ondernemersbijeenkomst, een ander vast onderdeel van het Festival op de Vecht. Gastspreker is Nederlands historicus, voormalig politicus en columnist drs. Arend Jan Boekestijn. Alle ondernemers uit het Vechtdal zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst. De toegang is gratis, ook voor introducees. Na afloop is er een gezellige netwerkborrel op het festivalterrein.

Watermarkt

Dit jaar is er gekozen voor een andere invulling van de traditionele Watermarkt. Voor het festival komen een aantal prachtige schepen naar Ommen, zoals de Dalfser Zomp die net zijn waterdoop heeft gehad, een mooie zomp uit Hardenberg en ook een aantal historische bakdekkruisers. Een aantal van deze boten wordt zaterdag tussen 11:00 en 15:00 ingezet om gratis rondvaarten te verzorgen voor de inwoners en bezoekers van Ommen. Onderweg worden dan allerlei wetenswaardigheden van en over de Vecht verteld door een gids. Dit alles wordt mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met het Waterschap Drents Overijsselse Delta en met Ruimte voor de Vecht. Op de Vechtbrug staan dan kraampjes.

Vecht Concert

De jubileum editie wordt zaterdag avond sensationeel afgesloten met het grootse Vecht Concert. Op het drijvende podium op de Vecht, omlijst door een sprookjesachtig decor vol feestelijk verlichte boten en bootjes, geeft een keur aan gerenommeerde artiesten dan een veelzijdig concert. The Roaring Jazz Quartet trappen de avond af. Zij spelen hedendaagse en bekende muziek met een lekker jazzy sausje. Zangeres Julia van Bergen volgt daarna. Zij is een veelbelovend nieuw talent, ze won in 2014 het Junior Songfestival en deed mee aan The Vocie of Holland in het team van Waylon.

Het muzikale gezelschap Motel Westcoast is daarna aan de beurt. De 9-koppige groep met jarenlange ervaring pakt uit met grote hits van onder andere The Eagles, Beach Boys, Crosby, Stills, Nash & Young en Toto. Michelle David & The Gospel Sessions zijn de afsluiters. In mei speelden ze nog voor het Koninklijk paar tijdens het Concert aan de Amstel. Ze stonden eerder onder andere in Paradiso, en op grote festivals als Pinkpop, Concert at Sea, Dijkpop, Eurosonic Noorderslag en North Sea Jazz. De presentatie van de avond is in handen van Erik Volkers.

Interkerkelijke Viering

De organisatie van het festival wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door bedrijven, mensen en organisaties uit de Vechtregio zelf. Zondag wordt het drijvende podium ter beschikking gesteld aan de kerken, voor een ‘Interkerkelijke Viering’. Uit de gezamenlijke kerken in Ommen is een werkgroep gevormd die de organisatie op zich heeft genomen. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Levend Water’. De viering vangt aan om 13:30, en wordt begeleid door dominees Kees van Dijk en Hans Baart, en pastor Andre Monninkhof. Na afloop wordt een collecte gehouden, waarvan de opbrengst naar de actie CaMo & Friends 4 SMA gaat.