Eerste coronabesmetting in gemeente Ommen, inwoner ‘maakt het goed’

Ommen – Gisteren is bekend geworden dat een inwoner van de gemeente Ommen positief is getest op het coronavirus, dat de longziekte Covid-19 veroorzaakt. De inwoner bevindt zich op dit moment in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed. Burgemeester Hans Vroomen is aan het begin van de vrijdagavond hierover geïnformeerd door de GGD IJsselland. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.

Aangescherpte maatregelen

“Begin van de middag heb ik gesproken met de contactpersoon namens de familie. Via hem heb ik de patiënt en de mensen in de directe omgeving veel sterkte gewenst. Laten we hopen op een spoedig herstel”, aldus burgemeester Hans Vroomen. “De besmetting in onze gemeente komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Het cornonavirus verspreid zich namelijk in een hoog tempo. Juist daarom is het zo belangrijk dat we allemaal de landelijke aangescherpte maatregelen opvolgen. Ik besef me heel goed dat deze maatregelen consequenties voor ons allemaal hebben. De volksgezondheid staat echter altijd bovenaan.”

Het kabinet kondigde afgelopen donderdag noodmaatregelen af tegen de verdere verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen hebben ook vergaande gevolgen voor het maatschappelijk leven in Ommen. Minstens tot het einde van de maand maart zullen verschillende activiteiten grotendeels worden plat gelegd.