‘Duizendmaal dank’ namens de Voedselbank Hardenberg-Ommen

Hardenberg/Ommen – December was dé actiemaand voor de Voedselbank en de resultaten zijn overweldigend. “Zoveel spontane acties en wat een gigantische opbrengst, mensen waren echt heel vrijgevig. We hebben de rekken gevuld en veel giften ontvangen op de bankrekening. Wij hebben een appeltje voor de dorst. Die zullen we het komende jaar ook nodig hebben, verwachten we”, aldus bestuurslid Roos ter Beek.

Maud Kleinlugtebeld uit Lemele met de opbrengst van haar actie. Foto: Voedselbank Hardenberg-Ommen

Ondanks alle maatregelen, of misschien wel dankzij de maatregelen, kwamen er vele spontane inzamelingen op gang met als doel de voorraden van de Voedselbank Hardenberg-Ommen te vergroten. Het ligt immers in de verwachting dat in 2021 de vraag om voedselhulp zal vergroten. Ook waren er acties om de cliënten met de feestdagen wat extra’s te geven. “De 2 uitgiftes voor de kerst aan kregen de mensen extra dozen mee met luxeproducten zoals kerststollen, een rollade en een kerstpakket. En bij wie dat wilde, werd door de Rotary ook nog een kerstdiner thuisbezorgd”, aldus Ter Beek.

2021

Alle supermarktacties in de regio leverden honderden volle kratten met houdbare producten op, waarmee tot in de lente pakketten van de ruim 720 cliënten kunnen worden aangevuld. Via particulieren, bedrijven, supermarkten, kerken en vele anderen kwamen al kerstpakketten, rookworsten, aardappels, uien, wasmiddelen, maar ook complete kantinevoorraden binnen. Ter Beek: “We zijn de gulle gevers erg dankbaar. Inmiddels staat alles netjes gesorteerd in de schappen. Het geld dat is binnengekomen zullen we gebruiken zodra deze voorraad erdoor is of voor producten die we missen voor de pakketten. Daarnaast hebben we nu ook een mooie buffer voor als er meer mensen een beroep op ons doen. Wij willen iedereen kunnen helpen. En door deze donaties kunnen we dat ook.”

Maud in Lemele

Groot respect vanuit het bestuur is er voor de 14-jarige Maud Kleinlugtebeld uit Lemele. Zij had een eigen actie opgezet. Het resultaat: naast de 35 overvolle kratten, ook nog vele volle dozen, kerstpakketten en geld. De woonkamer en keuken stonden vol.