Drukte in Vechtdal door komen en gaan van vakantiegangers

Ommen – De start van de schoolvakantie in de regio midden en de bouwvak in de regio noord brengen veel binnenlandse vakantiegangers op de been. Zo ook in de Vechtdal gemeente Ommen. Met ruim 40 campings en bungalowparken en -in een normaal seizoen- meer dan 1,2 miljoen overnachtingen per jaar is de gemeente een toeristische trekpleister van formaat. Hoeveel overnachtingen er dit jaar zullen zijn is echter nog de vraag.

Bij de 5 sterrencamping de Kleine Wolf in Stegeren -tevens ANWB Camping van het Jaar 2020- vertrokken vanmorgen zo’n 300 gasten die de vakantie er alweer op hadden zitten. Maar vanmiddag kwam eenzelfde aantal daar alweer aan. De grote toestroom van auto’s met caravans zorgde op het hoogtepunt voor een file van een kleine kilometer. Net zoals voorgaande jaren zette de camping meerdere verkeersregelaars in om alles in goede banen te leiden.

Ook bij andere campings in de gemeente werden verkeersregelaars ingezet. Onder andere bij Camping de Koeksebelt en Camping Beerze Bulten was de toestroom op sommige momenten zo groot dat deze op de toegangswegen stil kwam te staan.