Drie ‘bankmedewerkers’ na achtervolging aangehouden met behulp van omstanders

Ommen – De politie van Ommen heeft gistermiddag kort voor drie uur nep bankmedewerkers aangehouden in het centrum van Ommen. De drie mannen worden ervan verdacht een bewoner uit Ommen even daarvoor haar bankpassen en pincode afhandig te hebben gemaakt. De bewoner aan de Groenling werd gebeld dat er mogelijk gefraudeerd werd met haar rekening, en dat haar bankpassen zouden worden opgehaald.

Terwijl ze de ‘bankmedewerker’ nog aan de lijn had, verscheen er een ander persoon aan de deur om de passen op te halen. Omdat de bewoner het uiteindelijk niet vertrouwde, heeft ze hierop de bank en de politie gebeld. De rekeningen werden geblokkeerd, waardoor er geen geld kon worden afgeschreven

Achtervolging

Terwijl agenten zich na de melding bij de bewoner meldden, namen andere agenten een kijkje in de omgeving of ze de verdachten konden vinden. Dat had succes, want even later kwamen ze een verdachte op het Vrijthof tegen. Deze nam direct de benen, maar na een korte achtervolging te voet, en met welkome hulp van twee omstanders, kon de verdachte worden aangehouden op de Bermerstraat.

Daar werden ook de twee andere verdachten aangetroffen. Bij hen hadden ze ook goederen die kunnen worden gelinkt aan een verglijkbaar voorval in Dalfsen van afgelopen zaterdag. Hierbij is een Dalfsenaar een onbekend bedrag kwijtgeraakt. De verdachten zitten vast en worden verhoord. Het gaat om twee mannen van 18, en een man van 21, allen afkomstig uit Emmen.

Babbeltruc

Helaas komen dergelijke babbeltrucen nog steeds met zeer grote regelmaat voor. Mocht u dit overkomen, dan is het advies van de politie om u vooral niet te laten wijsmaken dat het om een zeer dringende noodsituatie gaat. Blijf rustig, en bel zelf uw bank via het telefoonnummer dat bij u bekend is om het te controleren. En geef nooit uw pincode of bankpas aan iemand mee.

Omstanders

Bij de aanhoudingen kreeg de politie zeer welkome hulp van twee omstanders tussen de Varsenerstraat en Bermerstraat. In alle drukte is echter vergeten hun gegevens te vragen. De politie is dus nog op zoek naar deze twee behulpzame burgers. Mocht u zich hierin herkennen, dan is het verzoek contact op te nemen met de politie via het telefoonnummer 0900-8844, of via de social media van de politie Ommen. De zaak is bij de politie bekend onder het nummer 2021370578.