Douwe Egberts punten zijn pakken koffie waard voor voedselbank

Ommen – De Lionsclubs Hardenberg en Ommen-Dalfsen doen mee aan de landelijke Lions ‘Douwe Egberts Waardepuntenactie’. De actie werd 7 jaar geleden voor het eerst opgezet in Voorburg. Inmiddels is het al jaren geleden uitgegroeid tot een nationale inzameling. Dit jaar doen 90 Lionsclubs mee aan de actie waarbij Douwe Egberts punten worden verzameld om de lokale voedselbanken te ondersteunen. Vorig jaar bracht de actie landelijk circa 110.000 pakken koffie op.

Waardepunten

De Douwe Egberts waardepunten liggen veelal te verstoffen, zonder dat ze worden ingewisseld voor bijvoorbeeld Douwe Egberts servies bij de Blokker. De waardepunten die worden verzameld worden door Douwe Egberts beloond met pakken roodmerk koffie voor de Voedselbanken in de deelnemende gemeenten.

De verzameldoos in de Jumbo in Ommen.

Douwe Egberts werkt ruimhartig mee aan de actie en heeft de toezegging gedaan mee te zullen werken door de hoeveelheid ingeleverde waardepunten met 15% te verhogen. Voor elke 500 waardepunten krijgen de Voedselbanken een pak koffie. “Daarmee is het dus een prachtig doel voor deze waardepunten”, aldus de club in een persbericht.

De Lionsclubs Hardenberg en Ommen-Dalfsen ondersteunen de Voedselbanken Dalfsen/Nieuwleusen en Hardenberg/Dedemsvaart.

Inleveren

De waardepunten kunnen tot 31 december worden ingeleverd in verzameldozen die bij supermarkten staan. De dozen zijn te vinden in de Albert Heijn filialen in Dalfsen, Dedemsvaart, Ommen, Hardenberg en Nieuwleusen. Bij de Jumbo winkels in Dalfsen, Dedemsvaart, Hardenberg, Ommen en Slagharen. En bij de Plus supermarkten in Baalderveld, Bergentheim, Gramsbergen en Nieuwleusen.