Dokters Drijber (89) en Bosscher (84) vieren diamanten huwelijksjubileum

Burgemeester Hans Vroomen feliciteerde Ottie Bosscher (m.) en Sander Drijber (r.) vanmiddag met hun 60-jarig huwelijks jubileum.

Ommen – Sander Drijber en Ottie Bosscher vieren vandaag hun diamanten huwelijksjubileum. De inmiddels 89-jarige Sander en 84-jarige Ottie traden op zaterdag 6 juni in 1959 in het huwelijk. Sander werd geboren in Koudekerke, in het Zeeuwse Walcheren, in een gezin met twee oudere zussen. Ottie werd een paar jaar later onder de rook van Amsterdam in Haarlemmermeer geboren, zij in een gezin met twee broers. Het stel kreeg vier kinderen, en heeft elf kleinkinderen. Burgemeester Hans Vroomen kwam het echtpaar vanmiddag thuis aan De Kamp feliciteren.

Ottie Bosscher (m.) nam een bosje bloemen in ontvangst van burgemeester Hans Vroomen. Sander Drijber (l.) kreeg een kaart.

Sander en Ottie leerden elkaar kennen in de collegebanken bij de Rijksuniversiteit Groningen, waar beiden toen geneeskunde studeerden. Drijber was 30 jaar huisarts in Ommen, waarvan hij tien jaar samen met zijn vrouw Ottie werkte, en had een praktijk aan de Zwolseweg. In 1972 zette Drijber met hulp van het Rode- en Groene Kruis en inwoners van Ommen het gezondheidscentrum aan de Jonkheer van Nahuysstraat op. Ottie werkte na haar periode als huisarts in Ommen als jeugdarts bij de GGD voor de regio Overijssel. Ze was van 1982 tot 1990 namens de D66 actief als raadslid in Ommen, en diende daarna vier jaar als wethouder. Hierna was ze ook nog vier jaar werkzaam bij de Provinciale Staten.