Deventenaar (33) rijdt agenten bijna van de weg bij Ommerkanaal

Ommerkanaal/Dedemsvaart – Politieagenten uit Ommen hebben afgelopen nacht pepperspray moeten gebruiken om een man (33) uit Deventer aan te kunnen houden. De politieagenten waren onderweg naar een melding van geluidsoverlast bij een woning in Dedemsvaart. Politieagenten die daar al ter plaatse waren constateerden inderdaad overlast en een aantal personen in die woning. Uit tactisch oogpunt namen zij even afstand, in afwachting van een tweede politiewagen. Dat waren de agenten die vanuit Ommen onderweg waren.

De automobilist kwam in een greppel terecht. Foto: Politie Hardenberg.

In de omgeving van het Ommerkanaal werden zij bijna aangereden door een tegemoetkomende personenauto. Deze auto reed met hoge snelheid, groot licht en midden op de rijbaan. De politieagent achter het stuur kon door uitwijken naar de berm een aanrijding voorkomen. Nadat zij waren gekeerd zagen ze dat de automobilist uit de bocht was gevlogen, en in een greppel terecht was gekomen.

De bestuurder werd aangezegd dat hij was aangehouden vanwege zijn rijgedrag. Maar de Deventenaar vloog hierop de collega’s aan. Door gebruik van pepperspray kon de man uiteindelijk onder controle worden gebracht. De bewuste man bleek tot kort hiervoor in die bewuste woning in Dedemsvaart te zijn geweest. Uit een bloedproef bleek de man onder invloed te zijn. Er wordt een proces verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Daarnaast bleek de man mogelijk verantwoordelijk te zijn voor een aantal vernielingen in die woning in Dedemsvaart.