Dertig nieuwe vissteigers HSV De Rietvoorn feestelijk onthult in Ommerkanaal

Ommerkanaal – De nieuw aangelegde vissteigers langs het Ommerkanaal bij het gelijknamige buurtschap zijn vanmiddag rond half vijf feestelijk geopend door Jan Telleman, voorzitter van Sportvisserij Oost Nederland. Hiermee gaat een wens van hengelsportvereniging De Rietvoorn in vervulling. De vissteigers zijn aangelegd omdat de waterkant van het Ommerkanaal te steil is om goed te kunnen zitten tijdens het vissen. Vooral de oudere vissers hadden daar vaak problemen mee, die waren bang dat ze met hengel en al het water in zouden glijden. Met de nieuw aangelegde vissteigers kunnen liefhebbers hun hobby én sport op een veilige manier beoefenen naast het Ommerkanaal.

De realisatie van het project is uitgevoerd door Waterbouw de Haan uit Wildervank en koste grofweg 20.000 euro. De aanleg werd mogelijk gemaakt door bijdragen van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Oost Nederland. Ook de lokale hengelsportverenigingen Ons Genoegen uit Balkbrug en De Brasem uit Dedemsvaart hebben bijgedragen aan de bouw. Wat de leden zelf konden doen deden ze, zoals het plaatsen van de eerste piketpaaltjes op 10 april. De aanleg van de steigers zelf werd door professionals gedaan en de bouw van de 30 steigers werd begin mei afgerond.

Iedereen met een visvergunning mag vissen in het Ommerkanaal en daarbij buiten de wedstrijden om ook gebruik maken van de nieuwe steigers. De steigers zijn dus niet alleen voor de gezamenlijk ruim 2500 leden van de drie verenigingen maar ook te gebruiken door recreanten. In het Ommerkanaal zwemt vooral veel brasem, voorn, zeelt en karper, allen aantrekkelijke vissoorten voor de recreatieve visser.

Na de feestelijke opening werd er geproost in het buurtgebouw aan het Ommerkanaal en later vandaag wordt er een viswedstrijd georganiseerd voor de leden van de drie verenigingen.