Derdeklassers Vechtdal College trappen maatschappelijke stage af bij Uitgaansmarkt

OMMEN – Zo’n tweehonderd leerlingen uit het derde leerjaar van het Vechtdal College in Ommen hebben vanmiddag hun maatschappelijke stage afgetrapt. De leerlingen gingen vanmiddag in groepjes op stap in Ommen en maakten onder meer bij de Uitgaansmarkt op het Kerkplein kennis met organisaties waar zij hun maatschappelijke stage kunnen gaan doen. De leerlingen kregen van de maatschappelijke stage coördinators een vragenlijst waarmee ze langs de tientallen kramen rondom de Hervormde Kerk gingen. Op deze manier maken de leerlingen kennis met vrijwilligers werk, en de organisaties met de leerlingen.

Jan Menger, Jennie Lammertsen, Wander Slomp en Amber Dupon, coördinators van de maatschappelijke stage bij het Vechtdal College waren vanmiddag aanwezig op de markt om de vragenlijsten uit te delen, ook andere leraren liepen rond. “Het Vechtdal College timmert aan de toekomst!” aldus Menger.

Uitgaansmarkt

De Uitgaansmarkt werd vanmiddag rond half vier geopend door wethouder Bart Jaspers Faijer onder toeziend oog van zijn collega-wethouders Ko Scheele en Leo Bongers. Tot negen uur is er volop gezelligheid op het Kerkplein. Vanaf ongeveer kwart over vier zingen ‘De Bargzangers’ uit Lemele en vanavond treedt de band ‘Vox’ op een podium dat door Café De Herberg en Grand Café Jipp is mogelijk gemaakt.

De Uitgaansmarkt werd geopend door wethouder Bart Jaspers Faijer onder toeziend oog van zijn collega-wethouders Ko Scheele en Leo Bongers.

De kramen die op de Uitgaansmarkt staan zijn vrijwel allemaal van verenigingen en organisaties op het gebied van welzijn en cultuur. Zoals onder andere de Bibliotheek Ommen, Vrijwilligerssteunpunt Ommen en Woonzorgcentrum De Hoekstee. Maar ook de VVD, LPO, CDA, de Volkspartij Ommen Vooruit en de Verkeersregelaars Ommen bemannen een kraam.

De Uitgaansmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Festijn Ommen.