Debby Vliek van Studio 85 door leden in het zonnetje gezet bij heropening

Ommen – Debby Vliek van Studio 85 is afgelopen woensdag avond door de leden van haar dansstudio in het zonnetje gezet. Die eerste dag van juli mocht ze na weken van sluiting de deuren van haar dansstudio weer openen. Toevalligerwijs is die datum ook de verjaardag van Vliek. Reden voor leden Manon Hekman en Tynette Hoekman om haar deze dag in het zonnetje te zetten. “Debby vierde op 15 februari 2020 het tweejarig bestaan van de studio en kort daarna moest ze de deuren sluiten. Waar er eerst keihard gewerkt werd door middel van onlinefilmpjes, konden we later ook weer buiten lessen volgen. Debby bleef keihard werken en een cadeau heeft ze daarom zeker verdiend”, aldus danseres Manon Hekman.

Foto: Tynette Hoekman

De volwassen leden werden samengevoegd in een ‘groepsapp’ om een kleine inzamelingsactie te beginnen. “Waar eerst de bedoeling was om Debby te verrassen met een wijnpakket of een high wine, bleef dit bedrag maar stijgen en kwamen er steeds meer mensen in de whatsappgroep bij”, zegt Hekman. “Wat begon als een kleine inzamelingsactie, liep uit op iets dat meer weg kreeg van een crowdfundingactie met deelname van al haar leden. Van jong tot oud en van moderne dansers tot klassieke ballerina’s”, vult Hoekman aan.

Manon Hekman overhandigd de waardebon aan Vliek. Foto: Tynette Hoekman

Afgelopen woensdagavond verzamelden de leden zich bij de studio aan de Strangeweg. De dansers bedankten Vliek voor de creatieve manieren die ze vond om haar dansers toch te bereiken. Zowel met prachtig in elkaar gezette instructie- en dansfilmpjes, alsook met hilarische en gezellige live lessen bleef zij in contact met haar leden. En vanaf het moment dat het weer mocht verzorgde ze vrolijke buitenlessen. “Het heeft haar heel veel extra tijd, moeite en energie gekost. Maar het enige dat haar dansers zagen is haar passie voor dans en liefde voor haar dansers. Die spat ervan af, op het scherm en in het echt!”, aldus Hoekman

Vliek werd compleet verrast met de Corona-proof versierde stoet toeterende auto’s gevuld met enthousiaste leden. Ook werd ze waarderend toegesproken, en kreeg Vliek daar op gepaste afstand de waardebon waarmee zij haar dansstudio mooier kan maken.