‘De Meisjes’ verhuizen naar drie keer grotere winkel aan Varsenerstraat

Ommen – Boerderijwinkel ‘De Meisjes van Ommen’ opent vanaf vandaag haar deuren aan de Varsenerstraat. De winkel met boerenproducten uit de regio werd in 2004 gestart door een kleine groep boeren met als naam ‘De Boerderijwinkel’. Met het uitgangspunt ‘direct van het land naar de klant’ werden de producten aan de consument aangeboden. In het voorjaar van 2016 namen Claudia Epskamp en haar dochter Lara de winkel over. Hernoemd als ‘De Meisjes van Ommen’ werden de door dezelfde boeren geleverde producten aangeboden in een winkel op de hoek van de Markt en het 11 April Plein.

v.l.n.r. Roely Stuut, Marloes Stegeman, Claudia Epskamp en Lara Epskamp.

Varsenerstraat

Wat betreft vloeroppervlak gaat de winkel er fors op vooruit. In het oude pand was zo’n 50 vierkante meter ter beschikking. In het nieuw betrokken pand aan de Varsenerstraat 7 is dit 150 vierkante meter. De ruimte stond de laatste jaren leeg maar kende voorheen de ABCombi copyshop, en daarvoor de Hans Textiel.

Claudia Epskamp (r.) in gesprek met de eerste klanten.

“We willen ons assortiment graag uitbreiden met biologische producten, maar het oude pand bood hiervoor te weinig ruimte”, noemt Claudia als belangrijkste reden voor de verhuizing. De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe winkel. Zo werd de pui van het pand opgewaardeerd, en kregen de muren een nieuwe laag verf. Binnen staan de schappen, en nieuwe koelingen, vol met de biologische producten.

Feestelijk

De winkel werd vanmorgen door burgemeester Hans Vroomen geopend. De eerste twee dagen na de opening worden feestelijk gevierd. Vandaag en morgen is er 10% korting op het uitgebreide nieuwe biologische assortiment. Daarnaast krijgen de eerste 50 klanten een leuk cadeautje.

v.l.n.r. Roely Stuut, Lara Epskamp, burgemeester Hans Vroomen, Claudia Epskamp en Marloes Stegeman