De Dennenkamp zoekt bouwlocatie voor wagen Koningsdag optocht

Ommen – Vorig jaar waren de fanatieke ouders van de leerlingengroepen 3 en 4 van OBS De Dennenkamp nu al bezig met de bouw van de ‘Tijger’ praalwagen voor de Koningsdag optocht. Ook voor dit jaar liggen de plannen klaar en de ouders staan te popelen om te gaan bouwen. Er is echter één probleem, de ouders kregen recent te horen dat zij geen bouwlocatie meer hebben.

Eén van de initiatiefnemers, Jorien Terlouw, plaatste een week geleden een ‘noodkreet’ op Facebook. “Graag willen wij dit jaar ook zo’n prachtige wagen bouwen en het ontwerp ligt dan ook al klaar maar helaas hebben wij recent gehoord dat we GEEN BOUWLOCATIE meer hebben”, schrijft ze in haar bericht op Facebook. Het bericht is inmiddels een kleine honderd keer gedeeld, maar een geschikte locatie is nog altijd niet gevonden. “Dus bij deze een dringende oproep aan jullie als je een bouwlocatie weet laat het ons weten!”

De ‘Tijger’ praalwagen van De Dennenkamp tijdens de optocht van 2018.

Over zo’n drie maand is de traditionele Koningsdag optocht, en dat betekend dat de tijd begint te dringen. De ouders zijn op zoek naar een flinke schuur van zo’n drie bij zes meter. Ook zal de schuur een hoog dak moeten hebben, met hoge deur. Daarnaast moet de eigenaar van de schuur het natuurlijk willen dat er de komende maanden volk op zijn of haar erf komt. Of er nou wel of niet een bouwlocatie wordt gevonden, de kinderen zullen hoe dan ook wel mee doen aan de optocht.

Mensen die een locatie hebben, of misschien eentje weten, worden gevraagd contact op te nemen met de school.