CSI Ommen krijgt topsportstatus; editie 2021 kan zonder publiek doorgaan

Ommen – Het NOC*NSF heeft CSI Ommen de topsportstatus gegeven. Het internationale driesterren-springconcours van en bij de familie Schuttert in Stegeren kan daarom -onder voorwaarden- een editie krijgen in 2021. Afgelopen jaar kon CSI Ommen vanwege de corona pandemie niet doorgaan. Bij de laatste editie in 2019 werd Maikel van der Vleuten met zijn toppaard Beauville Z winnaar van de Grote Prijs van Het Vechtdal.

De laatste editie van CSI Ommen was in 2019.

Die combinatie is momenteel één van de kandidaten voor een plaats in het Nederlandse team voor de Olympische Spelen van Tokio. Het concours van dit jaar op het terrein van De Driehoekhoeve staat gepland van 7 tot en met 11 juli. En zal ongetwijfeld bij menig Olympisch ruiter op de kalender staan. De internationale wedstrijd op driesterren-niveau is tevens een opmaat naar de Europees Kampioenschappen springen begin september in het Duitse Riesenbeck.

Topsport

Doordat CSI een topsportstatus heeft gekregen, en de concours dus onder een topsportwedstrijd valt, is er een uitzondering in de ‘Wet tijdelijke maatregelen COVID’. Maar volgens de huidige regels zal de vierdaagse wedstrijd wel verreden worden zonder publiek. “We zijn heel blij dat het concours door kan gaan”, vertelt Marian Schuttert. “We hopen dat er tegen de tijd dat het concours plaatsvindt positieve ontwikkelingen zijn rondom Corona en er meer versoepelingen mogelijk zijn. We hebben hierover goed contact met de gemeente Ommen. Nu hebben we te maken met de regels die er zijn. Dat betekent dat er geen publiek aanwezig kan zijn en we extra maatregelen moeten nemen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen.”