Crossloop op herfstachtige Lemelerberg

Lemele – Na één jaar stilstand is vanmiddag de Rikkert Finishing Lemelerbergloop weer verlopen. Een uitdagende crosswedstrijd met verschillende afstanden. Voor de jeugd was er een loop van 1750 meter. De overige afstanden zijn 5,3 en 10,8 kilometer. Allemaal over een vrijwel volledig onverhard, heuvelachtig parcours met behoorlijke hoogteverschillen.

Om de natuur op de Lemelerberg en de deelnemers, vanwege de smalle paden, te beschermen is er een deelnamelimiet van 500 ingesteld.

Deelnemers dragen niet alleen de hardloopsport een warm hart toe. Van elke inschrijving gaat één euro naar het schapenadoptieplan. Het heidebeheer op de Lemelerberg wordt namelijk met schaapkuddes gedaan. Om het voorbestaan van deze kuddes te ondersteunen kan een schaap worden geadopteerd.

Sinds 2020 maakt de Lemelerbergloop deel uit van de Prins Sport Vechtdal Cross Competitie. Naast ACO van Elderen uit Ommen hebben ook Loopgroep de Zandstuve, Loopgroep AG’85 en Spurt ’88 daarvoor de krachten gebundeld. Dit heeft geresulteerd in een vijftal wedstrijden. Behalve deze eerste wedstrijd op de Lemelerberg, kan ook in Staphorst, Vroomshoop, Ommen en Hardenberg in verschillende leeftijdscategorieën gestreden worden.