CNS Ommerkanaal bestaat 90 jaar

Ommerkanaal – Nadat er in 1931 een paar wijze mannen uit het Arriërveld hun koppen bij elkaar hadden gestoken werd er besloten tot het bouwen van een nieuwe school aan het Ommerkanaal. Best een bijzonder besluit als je bedenkt dat kleine scholen in die tijd bedreigd werden in hun bestaan. In augustus 1931 was de Christelijke Nationale School Ommerkanaal klaar om haar 55 leerlingen te ontvangen.

Sinds die tijd is er veel veranderd. De school ziet er anders uit door de aanbouw aan de voorkant, en binnen heeft de zolder plaatsgemaakt voor een modern, ruim en licht klaslokaal. Het plein is vergroent en voorzien van een nieuw speeltoestel. Ook is er geïnvesteerd in verduurzaming van de school door het gebruik van zonnepanelen en isolatie van de school.

De lesmethodes van nu zijn ook niet meer te vergelijken met die van lang geleden. Want de kinderen die nu op school op hun Chromebooks lessen maken, kunnen zich vast niet meer voorstellen dat hun voorouders schreven met kroontjespennen.

Afgelopen augustus werd de school 90 jaar, en dat is natuurlijk iets wat moest worden gevierd. Afgelopen dinsdag maakten de scholieren een leuk uitstapje. En buurtbewoners vierden het jubileum afgelopen vrijdag samen met het team onder het genot van een hapje en een drankje.