Cliënten Voedselbank krijgen kerstdiner aangeboden door Rotaryclub en MFC De Baron

Dedemsvaart/Ommen – Maar liefst 172 cliënten van de Voedselbank uit het Vechtdal ontvingen afgelopen vrijdag een kerstdiner dat hen werd aangeboden door de leden van Rotary Ommen – Dedemsvaart, en het team van MFC De Baron in Dedemsvaart. “Als service club hebben we hoog in het vaandel staan dat we iets willen doen voor een ander”, aldus mede organisator Erik Vogt. “We kunnen allemaal tijdens de kerst genieten van een gezellig diner met onze naasten, al is dat dit jaar in kleine kring. Dat gunnen we natuurlijk ook aan mensen die het niet zo breed hebben. We organiseren daarom al zeven jaar lang in december een kerstdiner voor deze mensen. Maar omdat dat dit jaar niet in een restaurant kan in verband met Covid-19 hebben we ervoor gekozen om het kerstdiner bij de mensen thuis te bezorgen.”

Omdat het dit jaar dus anders geregeld moest worden, heeft de Rotaryclub contact gezocht met MFC De Baron in Dedemsvaart, die meteen enthousiast reageerde. “Onze keuken is vanwege de lockdown natuurlijk ook nu gesloten”, vertelt Berrie Lammers namens De Baron. “We hebben dus juist nu de tijd om mee te werken aan dit mooie initiatief en onze koks hebben hun uiterste best gedaan om een verrukkelijk kerstdiner voor thuis te bereiden.”

Foto: Rotaryclub Ommen-Dedemsvaart

Al met al is het nog wel een hele logistieke operatie geweest om al die kerstdiners te bezorgen in het Vechtdal, want de deelnemers komen echt uit de hele regio. Van Lemelerveld tot IJhorst en van Dalfsen tot Dedemsvaart. De bezorging werd gedaan door de leden van de Rotaryclub. “Ontzettend dankbaar om te doen”, vertelt Gerdien Ort die een aantal diners in Ommen heeft bezorgd. “Bij sommige adressen zaten de kinderen op de uitkijk en kwamen stuiterend naar de voordeur. Op zo’n moment weet je ook weer waarom je lid bent van een service club zoals Rotary. We maken echt het verschil.”

Rotary Ommen – Dedemsvaart is een serviceclub die actief is in het Vechtdal. De club telt zo’n 40 leden die allemaal actief zijn in verschillende branches. Door handen uit de mouwen te steken, geld in te zamelen en het netwerk te delen, draagt Rotary Ommen Dedemsvaart haar maatschappelijke steentje bij in het Vechtdal én daarbuiten. “We hebben oog voor onze regio, maar ook voor hen in de wereld die het minder goed hebben. Zo hebben we onlangs nog 1600 zorgmedewerkers in het Vechtdal een hart onder de riem gestoken en hebben we een bijdrage gegeven aan een ziekenhuis in Kapuna Indonesië, waar sanitaire voorzieningen voor zijn aangeschaft. Niet praten, maar doen. Daar zijn we sterk in!”, sluit Erik Vogt af.