CdK Heidema onder indruk van Ommen, en in gesprek met vrijwilligers

Ommen – Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft vandaag een ambtsbezoek gebracht aan de gemeente Ommen. De Commissaris van de Koning brengt elke drie jaar een bezoek aan de gemeenten in Overijssel. Het is voor Heidema de eerste keer dat hij officieel een bezoek bracht aan Ommen. Hij was van 2002 tot 2007 burgemeester van de (fusie)gemeente Neder-Betuwe, en van 2007 tot 2018 van de gemeente Deventer. Hij werd op 11 juli 2018 geïnstalleerd als Commissaris van de Koning. “Een heel indrukwekkend bezoek met een heel hartelijk ontvangst. Een ongelofelijk mooie gemeenschap waar heel veel gebeurt”, aldus Heidema. “Met een gemeentebestuur dat aan het uitwerken is hoe het de komende jaren in verbinding wil staan met de samenleving, in plaats van geïsoleerd te zijn op het gemeentehuis.”

Andries Heidema, Commissaris van de Koning, in gesprek met Dick Dunnewind van de Ommer Bissingh.

De gemeente gaf het thema ‘vitale gemeenschap, vitale gemeente’ aan het bezoek. De CdK kwam halverwege de middag aan in Ommen en ging toen eerst in gesprek met het college van burgemeester en wethouders. Daarna ging hij met het college en een gevolg op bezoek bij het Vechtgenotenhuis, Camping de Koeksebelt en openluchtbad Olde Vechte. Aansluitend ging het gevolg naar het bostheater, ook een eerste bezoek voor Heidema.

In de thema’s groen, gastvrij en geïnspireerd maakte hij daar kennis met tal van organisaties en verenigingen uit Ommen, zoals de Ommer Bissingh, de Oranjevereniging, het Vechtgenotenhuis, het Bostheater, maar ook ondernemers kwamen aan het woord. Verder ging hij in gesprek met vrijwilligers over hoe er in Ommen wordt gezorgd dat er voldoende vrijwilligers zijn, en hoe er met elkaar wordt samengewerkt. Hij was ook benieuwd naar hoe de overheid het beter kon doen. Waarbij de consensus vanuit de vrijwilligers was dat het aanvragen van onder andere vergunningen en subsidies voor vrijwilligers heel veel werk is, en dat dit allemaal best wat makkelijker mag.