CDA-fractievoorzitter Annelies Bakelaar geeft stokje na decennium over

Ommen – Na 10 jaar krijgt het CDA Ommen een andere fractievoorzitter in de Ommense gemeenteraad. Fractievoorzitter Annelies Bakelaar draagt haar functie per 1 oktober 2020 over aan collega-raadslid Marinus Dunnewind. “CDA Ommen is voor mij een verbindende partij die gaat voor een sociaal en sterk Ommen. Ik ben nu 14 jaar raadslid waarvan 10 jaar fractievoorzitter en wil graag meer tijd inruimen voor mijn gezin en andere activiteiten”, aldus Bakelaar. Ze blijft nog wel actief als raadslid. De digitale raadsvergadering van 24 september was de laatste openbare vergadering waarbij Bakelaar als fractievoorzitter op trad.

In haar rol als fractievoorzitter van coalitiepartij CDA ondertekende Bakelaar in 2018 het bestuursakkoord voor de periode 2018-2022.

Dunnewind is sinds 2014 raadslid, en houdt zich binnen de fractie vooral bezig met het ruimtelijk domein, bereikbaarheid, landbouw en duurzaamheid. Hij is afgelopen februari na 40 jaar gestopt met werken bij de Koninklijke Marechaussee. Sinds 1 maart dit jaar is Dunnewind voorzitter van de kerkenraad van de Hervormde gemeente in Ommen.