Camping Besthmenerberg verandert naam, en gaat toekomst in als Ommerland

Ommen – Camping Besthmenerberg, dat gelegen is op de gelijknamige heuvel in Ommen, verandert haar naam in Ommerland. Die naamsverandering gaat gepaard met een uitbreiding van de faciliteiten, een volledig nieuwe huisstijl, nieuwe overnachtingsmogelijkheden, en de slogan ‘verbonden met buiten’. De vertrouwde gezichten zullen blijven, maar dan wel letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje.

De huidige naam draagt het vakantiepark sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw, en het heeft sindsdien een rijke geschiedenis. Het park kende wat mindere jaren. Maar dat nadat een nieuwe eigenaar het in 2008 in handen kreeg is het uitgegroeid tot een modern en bloeiend vakantiepark. “Besthmenerberg is natuurlijk al een hele oude naam. Ooit verzonnen omdat het hier zo heet. Na alle ontwikkelingen die het park de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, willen we het naar een hoger level brengen”, motiveert Mirella Ritzen. Ze is receptioniste bij de camping, en is er volgende zomer 30 jaar in dienst.

Ommerland

Hoewel de naam voor de inwoners van Ommen alom bekend is, blijkt deze voor de gasten van de camping soms lastig te onthouden. En ook de zoekmachines weten er niet altijd raad mee. “Het is natuurlijk belangrijk dat men de naam goed kan onthouden en weet hoe deze geschreven moet worden tijdens de zoektocht naar een leuke vakantie.” De nieuwe naam die werd gekozen is Ommerland. Daarmee wordt zowel de verbinding met Ommen gelegd, als met de grote uitgestrekte camping en de natuur. Die op haar 85 hectare naast gewone kampeervelden ook bungalows en glamping lodges biedt om te overnachten.

Vele mogelijkheden dus voor vakanties en om tot rust te komen in de bossen, maar ook voor dagrecreatie, spanning en avontuur. Als aanvulling op de al rijke faciliteiten werd een klein jaar geleden outdoor park NuNature midden op de camping geopend. Daar kan onder andere op meters hoogte tussen de bomen worden geklommen, en is er een paintball arena. Ook is er horeca, een zwembad, en zelfs een manege.

Water

Het park kondigt ook verbetering en uitbreiding van die faciliteiten aan. “We krijgen een nieuw waterpark, met voor de kinderen een spraywaterpark”, legt Ritzen uit. In dat waterspraypark kan door de kleinere gasten veilig met water worden gespeeld. Er is geen bad onder, maar een vloer waarin het water direct weer verdwijnt. Zo kan er zonder zwemdiploma worden gespeeld. Buiten wordt een flinke waterglijbaan gerealiseerd, van zo’n 18 meter lang. Extra breed zodat men met vier personen tegelijk naar beneden kan. Die glijbaan komt dan uit in een apart zwembad, zodat de ruimte in het huidige bad niet minder wordt.

Een deel van het team van Ommerland, nu nog in de oude outfits. Rechtsvoor receptioniste Mirella Ritzen.

De overnachtingsopties worden uitgebreider met bijvoorbeeld nieuwe moderne chalets, en kampeerplaatsen met privé sanitair. Ook ligt een pumptrackbaan in het vooruitzicht. Dat is een verharde crossbaan met bulten en bochten, waar met zwaartekracht vaart kan worden gemaakt. Daardoor is het onder meer geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Verlenging

Met de nieuwe stijl en naam wil het vakantiepark proberen meer gasten binnen te halen, en het seizoen te verlengen. “Van oudsher komen er vrij veel noorderlingen bij ons op vakantie. Maar wij zien dat ook in Ommen de Duitse markt bloeit. Steeds meer mensen uit Duitsland willen graag in Nederland op vakantie. Maar ze komen nog niet bij ons”, licht Ritzen toe. “Met de opwaardering van het park hopen wij dat de Duitse vakantieganger hier graag wat meer uit wil geven. Niet alleen om te komen kamperen, maar voor het totaalpakket op het park. Uiteraard willen we ook mensen uit andere regio’s naar Ommen kunnen halen.” En daar is de ruimte voor op het met bos omringde vakantiepark. Als alle velden vol staan, en alles verhuurd is, kunnen er rond de 5.000 mensen overnachten op de camping.

In de huidige corona tijden is alles in de sector uiteraard anders. Maar doorgaans wordt het merendeel van de omzet van de camping gegenereerd tijdens de hemelvaart en Pinksteren, en tijdens het hoogseizoen. “Wij gaan proberen dat seizoen te verlengen, vandaar ook dat we NuNature erbij hebben. Zulke uitjes zijn ook leuk in bijvoorbeeld oktober.”

Verbonden met buiten

De slogan van Ommerland is ‘Verbonden met buiten’. “De vakantie en dagrecreatie mogelijkheden van Ommerland zijn bedacht vanuit de passie voor mens, dier en natuur en bieden iedereen de mogelijkheid om op zijn eigen manier te genieten van al het moois wat de natuur in Ommen te bieden heeft”, valt te lezen in de promotiematerialen. De website van de camping wordt de komende tijd ook compleet getransformeerd. Voorzien van de nieuwe huisstijl, en met een vernieuwd aanbod. Het moet op die nieuwe website nog eenvoudiger worden om een vakantie, of een dagje weg in de natuur te boeken.