Calisthenicspark geopend in burgemeester Kobespark Ommen

Ommen – ‘Ommen gaat voor gezonde inwoners in een gezonde omgeving’ is één van de ambities uit het Ommense sport- en preventieakkoord Samen Fitter Verder! dat in augustus 2020 is ondertekend door 28 partijen uit de gemeente Ommen. Ommenaar Jonathan van Elburg staat helemaal achter deze ambitie. En de 17-jarige klopte al voordat het akkoord was opgesteld aan bij de gemeente met het idee een Calisthenicspark op te richten in Ommen. Wat de gemeente betreft een goed initiatief, en er werd besloten er aan mee te werken.

Inmiddels is het beweegpark gerealiseerd op een veld achter Basisschool Guido de Brès. “Jonathan van Elburg had een droom: een calisthenicspark in de gemeente Ommen. Hij trok de stoute schoenen aan en klopte met zijn idee aan bij de gemeente Ommen. Zijn droom is nu verwezenlijkt. Het park in de Burgemeester Kobespark is gerealiseerd en in gebruik”, aldus sportwethouder Ko Scheele.

Jonathan van Elburg (r.) en wethouder Ko Scheele in het nieuwe calisthenicspark. Foto: Gina van Elburg.

Calisthenics

Maar wat is de calisthenics sport nu precies? Het belangrijkste kenmerk van calisthenics is dat bij alle verschillende oefeningen (vooral) het eigen lichaamsgewicht de weerstand vormt. Losse gewichten komen er dus praktisch niet bij kijken. Maar het park zoals nu is aangelegd kan voor veel meer doeleinden worden gebruikt dan alleen de calisthenics sport. Zo kunnen kinderen er heerlijk op klimmen en klauteren. Maar het park kan ook gebruikt worden tijdens bijvoorbeeld bootcamplessen.

Sportrijk

Om de inwoners van de gemeente Ommen kennis te laten maken met het park, heeft Samen Fitter Verder! een subsidie verleend aan Sportrijk Ommen. Zij gaan in de toekomst workshops organiseren voor inwoners uit de gemeente Ommen. Op deze manier kan iedereen kennis maken met het park en leren hoe er op een goede en veilige manier kan worden getraind in het park.

In verband met corona kunnen de workshops op dit moment nog niet plaatsvinden. Maar via de social media van Samen Fitter Verder! en de gemeente Ommen wordt gedeeld wanneer het wel zo ver is. Wethouder Scheele roept mensen die ook een droom hebben, of een goed idee met maatschappelijke waarde op, om met hem in gesprek te gaan.