Buurtbus Vilsteren na jaar stilstand weer op weg

Vilsteren – Op één dag na heeft de Buurtbus Vilsteren een heel kalenderjaar stil gestaan. Het coronaproof maken van de kleine bussen bleek toen een te grote uitdaging. Om verdere verspreiding te stoppen en de chauffeurs te beschermen werd de dienstreleging op 16 maart 2020 noodgedwongen gestopt. Maar na al die tijd stil te hebben gestaan is de buurtbus vandaag weer begonnen aan haar dienstregeling. Met een scala aan maatregelen en technische aanpassingen aan de bus kan dit coronaproof.

Bij de deur is een dispenser aangebracht waarmee passagiers de handen moeten desinfecteren. Tussen de chauffeur en passagiers is een kuchscherm aangebracht, en de stoel direct achter de chauffeur is buiten gebruik gesteld. Daarnaast is in de kleine bus een extra ventilatiesysteem aangebracht. Verder worden alle regels van het RIVM gevolgd, en is het dragen van een mondkapje voor passagiers van 13 jaar en ouder dus verplicht.

Naast de technische aanpassingen heeft de buurtbus ook een nieuw uitstraling en naam gekregen. Geen Syntus Overijssel meer, maar RRReis. De voorheen blauwe bussen hebben een metamorfose ondergaan en zijn nu wit en voorzien van het ‘buurtRRReis’ logo.

Dienstregeling

Sinds de laatste keer dat de buurtbus reed zijn er enkele wijzigingen doorgevoerd in de dienstregeling. Zoals voorheen rijdt de buurtbus alleen op de doordeweekse dagen. Maar de buurtbus vertrekt nu ’s morgens om 7:06 vanuit Vilsteren. Zes minuten eerder dan voorheen. In Lemele kunnen de reizigers dan om 7:48 instappen. Voor met name de scholieren is er zo een betere aansluiting op het eerste lesuur van het Vechtdal College in Ommen. Actuele reistijden zijn te vinden op RRReis.nl of op 9292.nl.