Buurtbus Vilsteren doet vanaf vandaag ook Lemele aan

LEMELE – De Buurtbus Vilsteren die rijdt tussen Dalfsen en Ommen doet vanaf vandaag ook Lemele aan. De Buurtbus Vilsteren rijdt vanaf april 2017 tussen de centra van Ommen en Dalfsen. Vanaf vandaag rijdt de bus niet alleen meer via Vilsteren, maar wordt ook Lemele aangedaan. De bus rijdt elke werkdag van zeven uur ’s morgens tot zeven uur ’s avonds. Op zaterdag, zondag en nationaal erkende feestdagen wordt niet gereden.

Nieuwe haltes

De bus rijdt nu via de Marshoeve in Dalmsholte over de Lemelerberg naar Lemele. Hier zijn vier nieuwe haltes geplaatst. Bij de parkeerplaats bij het restaurant op de Lemelerberg en drie in Lemele zelf. Bij het stukje Kerkweg dat rondom de Kerk in Lemele loopt, bij de Imminkhoeve, en bij camping de De Lemeler Esch staan de welbekende gele bushalte bordjes.

De ritten zijn afgestemd op de dienstregeling van de treinen van de Vechtdallijnen. De bus biedt plaats voor 8 personen, en als er voldoende ruimte is kunnen reizigers hun fiets, wandelwagen of rollator ook mee nemen.

Op www.buurtbusvilsteren.nl of via de app 9292 kunnen reizigers informatie vinden over de routes en haltes van lijn 568.

Vervoersbewijs

Reizigers kunnen met de buurtbus reizen met hun OV-chipkaart, of door een vervoersbewijs te kopen bij de chauffeur van de bus. Kinderen kunnen, onder begeleiding van een volwassene, tegen gereduceerd tarief mee.